Η εφαρμογή κοινωνικού δικτύου Parler καταργήθηκε από το Google Play, ενώ η Apple εντείνει τις προειδοποιήσεις! | TechNode.gr – Εγγύηση στην τεχνολογία

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ομάδες ακροδεξιών στην Αμερική

Το δίκτυο κοινωνικών μέσων Parler έχει αναπτυχθεί σημαντικά κατά το παρελθόν έτος ως εναλλακτική λύση “ελεύθερου λόγου” σε σχέση με το Twitter και το Facebook, αν και συνεχώς επικρίθηκε για το ότι επιτρέπει το εξτρεμιστικό περιεχόμενο και τις καταστροφικές θεωρίες συνωμοσίας.

Μετά την επιδρομή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από ακροδεξιούς εξτρεμιστές όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα, η Apple ζήτησε από το Parler να καθιερώσει νέες πολιτικές , αλλά η Google έφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο και αφαίρεσε την εφαρμογή από το Google Play.

Νωρίτερα σήμερα, η Apple ανέφερε περιπτώσεις που το Parler χρησιμοποιήθηκε για να συντονίσει σχέδια για την επιδρομή αυτής της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, και είπε στην υπηρεσία να αναθεωρήσει τις πολιτικές μετριοπάθειας ή τον κίνδυνο να αφαιρεθεί από το App Store. Η Google έχει ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή, καθώς η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Play . Σε σχετική της δήλωση στο Android Police η Google ανέφερε :

Προκειμένου να προστατευθεί η ασφάλεια των χρηστών στο Google Play, οι μακροχρόνιες πολιτικές μας απαιτούν οι εφαρμογές που εμφανίζουν περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες να έχουν πολιτικές εποπτείας και επιβολή που αφαιρεί τρομερό περιεχόμενο, όπως δημοσιεύσεις που υποκινούν βία. Όλοι οι προγραμματιστές συμφωνούν με αυτούς τους όρους και έχουμε υπενθυμίσει στο Parler αυτήν τη σαφή πολιτική τους τελευταίους μήνες.

Γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή Parler επιδιώκει να υποκινήσει τη συνεχιζόμενη βία στις ΗΠΑ και αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο για τις εφαρμογές να καταργήσουν αμέσως όλο το παραβιαστικό περιεχόμενο, αλλά για να μπορέσει αν διανεμηθεί μια εφαρμογή μέσω του Google Play, πρέπει να εφαρμόζεται μία ισχυρή εποπτείαγια το περιεχόμενο της. Έτσι λοιπόν λόγω αυτής της συνεχιζόμενης και επείγουσας απειλής για τη δημόσια ασφάλεια, αναστέλλουμε τις καταχωρίσεις της εφαρμογής από το Play Store έως ότου αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα.

Η Google επιβεβαίωσε επίσης ότι η κατάργηση δεν θα διαγράψει το Parler από τηλέφωνα με ήδη εγκατεστημένο και ότι ο ιστότοπος θα συνεχίσει να λειτουργεί στο Chrome με πλήρη λειτουργικότητα (ωστόσο, ο ιστότοπος φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα αυτήν τη στιγμή ). Ένα αποθηκευμένο αντίγραφο της λίστας του Play Store της Parler είπε ότι πέρασε 5 εκατομμύρια εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου στο κατάστημα. Το Parler καταργήθηκε από τον αδελφό ιστότοπο APKMirror νωρίτερα σήμερα .

Το Parler κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 και γρήγορα έγινε δημοφιλής πλατφόρμα για ακροατές ακτιβιστές και πολιτικούς , ειδικά εκείνους που απαγορεύτηκαν από το Twitter και το Facebook. Αυξήθηκε στη δημοτικότητά του μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εν μέρει ως απάντηση στον αυξημένο έλεγχο γεγονότων από το Twitter και το Facebook σε δημοσιεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων υψηλόβαθμων Ρεπουμπλικάνων.

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss