Η ιστορία δύο Μεξικανών που δημιούργησαν vegan δέρμα από κάκτο

Οι Μεξικανοί Adrián López Velarde και Marte Cázarez βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουν δέρμα από φύλλα κάκτου ώστε να πάψουμε να σκοτώνουμε ζώα και να σωθεί το περιβάλλον.

Η λεγόμενη πράσινη επιχειρηματικότητα έχει ανοίξει τον δρόμο για νέες ιδέες, που όχι μόνο σέβονται το περιβάλλον αλλά και την αισθητική μας. Μια από αυτές είναι το brand Desserto, το πρώτο στον κόσμο που κατασκευάζει δέρμα εξ ολοκλήρου από κάκτο. Εμπνευστές και ιδρυτές του οι Μεξικανοί Adrián López Velarde και Marte Cázarez, που αναζητούσαν μια βιώσιμη εναλλακτική στο ζωικό δέρμα. Το προϊόν τους είναι εν μέρει βιοδιασπώμενο και πληροί όλες τις προδιαγραφές για να χρησιμοποιηθεί σε ρούχα, αξεσουάρ, έπιπλα και αξεσουάρ αυτοκινήτου.

Ευέλικτο, δροσερό και ανθεκτικό, με προσδόκιμο ζωής τουλάχιστον 10 χρόνια, αναδεικνύεται σε άξιο αντικαταστάτη του ζωικού δέρματος και φυσικά διάφορων συνθετικών υλικών. Ο κάκτος δεν απαιτεί τη θυσία ζώων, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα του ζωικού δέρματος. Στη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τις καλλιέργειες κάκτου από την Desserto.

δέρμα

«Μετά από δύο χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, καταφέραμε να παραγάγουμε ένα υλικό που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές των βιομηχανιών που χρησιμοποιούν ζωικό ή συνθετικό δέρμα» δήλωσε ο López Velarde, προσθέτοντας: «Επιπλέον, χάρη στη βιολογική σύνθεσή του, αναπνέει όπως και το ζωικό δέρμα».

Να θυμίσουμε ότι εδώ και μερικά χρόνια διάφορες εταιρείες αναπτύσσουν vegan δέρμα φυτικής προέλευσης, όπως από ελιά και ανανά – από το τελευταίο υλικό είναι φτιαγμένα, μάλιστα, ένα vegan jacket που έκανε το ντεμπούτο του μέσα στην τελευταία χρονιά από τα H&M, καθώς και ένα ζευγάρι sneakers του Hugo Boss.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss