Η ιστορία πίσω από το εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Η δημοφιλής σειρά «Τhe Crown» έφερε στο προσκήνιο το πολυσυζητημένο κόσμημα της αείμνηστης Lady D.

Πρεμιέρα έκανε ο 4ος κύκλος της δημοφιλούς ιστορικής σειράς του Netflix, “The Crown” που έχει καταφέρει να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές. Στον νέο κύκλο παρουσιάζεται η ζωή της αείμνηστης Πριγκίπισσας Νταϊάνα την οποία υποδύεται η νεαρή ηθοποιός Emma Corrin. Η αείμνηστη Lady D αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες εκείνης της εποχής σε θέματα μόδας ενώ οι ενδυματολογικές της επιλογές σχολιάζονταν έντονα από τον Τύπο.

Όπως έγινε γνωστό, στη σειρά υπάρχει σκηνή στην οποία η Diana επιλέγει το δαχτυλίδι αρραβώνων της. Το δαχτυλίδι 12 καρατίων από την Garrard & Co είναι μέχρι και σήμερα το πιο διάσημο δαχτυλίδι αρραβώνων στην ιστορία αφού δημιουργήθηκαν άπειρα αντίγραφα και απομιμήσεις από το αρχικό σχέδιο. Σύμφωνα με την αναπαράσταση, δεν είναι ο Κάρολος που αποφασίζει να προσφέρει στη Νταϊάνα ένα ιδιαίτερο δαχτυλίδι αλλά η μητέρα του. Η τελική επιλογή της Diana έκανε την Βασίλισσα να πάρει μια περίεργη έκφραση, την ώρα που υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το κόστος του δαχτυλιδιού που ακούγεται ότι κόστισε 28.500 λίρες. Πολλές θεωρίες αναπτύχθηκαν ως προς το γιατί η Diana επέλεξε το συγκεκριμένο δαχτυλίδι: το χρώμα ταιριάζει με τα μάτια της, η Βασίλισσα μπορεί να το έχει επιλέξει πραγματικά, ή πως η Diana το επέλεγε γιατί της θύμιζε το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας της.

Ανεξάρτητα από την πραγματική αιτία της επιλογής της, το δαχτυλίδι ταίριαζε άψογα με το στυλ της Πριγκίπισσας. Δεδομένου ότι τα κοσμήματα ήταν τόσο ακριβά και προορίζονταν να περάσουν από γενιά σε γενιά, το σχέδιο έπρεπε να είναι εντελώς κλασικό. Μόνο στη δεκαετία του 1990 τα πράγματα άλλαξαν και οι σχεδιαστές των πιο πολύτιμων κοσμημάτων άφησαν τη φαντασία τους να αναπτυχθεί. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η Νταϊάνα προσαρμόστηκε στον βασιλικό της ρόλο και ανέπτυξε το δικό της απαράμιλλο στυλ. Το δαχτυλίδι ωστόσο παρέμεινε στο χέρι της, ακόμα και μετά το χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο το 1992.

Δες επίσης: People’s Choice Awards 2020: Οι καλύτερες εμφανίσεις της χθεσινής βραδιάς

Στη gallery που ακολουθεί μπορείς να δεις περισσότερες φωτογραφίες της Lady Diana αλλά και την Emma Corrin, που της μοιάζει εκπληκτικά.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss