Η ιστορική στιγμή του Charlie Chaplin στα Oscar και μια από τις ωραιότερες όλων των εποχών – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

[Total: 0    Average: 0/5]


Μπορεί να έχουμε δει πάρα πολλές ωραίες (και άλλες όχι τόσο βέβαια) στιγμές στα Oscar, ωστόσο η ιστορική στιγμή του Charlie Chaplin στα Oscar είναι μια από τις ωραιότερες όλων των εποχών.

Κατά την 44η απονομή στις 2 Απριλίου 1972, η Ακαδημία βραβευσε τον Charlie Chaplin να παραλάβει τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη και αναμφίβολα είναι μια από τις πιο δυνατές (αν όχι η δυνατότερη) στιγμές του σινεμά.

Ο βρετανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και συνθέτης – θρύλος του σινεμά είχε αυτοεξοριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου δύο δεκαετίες για τα πολιτικά του φρονήματα, αλλά το 1971 δέχθηκε την πρόσκληση της Ακαδημίας. Για το τιμητικό βραβείο ανέβηκε στη σκηνή, ο τότε πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντάνιελ Τάραντας, όπου παρουσίασε ένα ολιγόλεπτο φιλμ για την καριέρας του Chaplin. Με την ληξη του, ο Charlie Chaplin ο Τσάρλι Τσάπλιν βρισκόταν ήδη στη σκηνή και το κοινό τον αποθέωσε και συνέχισε να χειροκροτά για 12 ολόκληρα λεπτά!

Ο σπουδαίος άνθρωπος του σινεμά έμοιαζε σαστισμένος και ανέφερε τα εξής: «οι λέξεις μοιάζουν τόσο μάταιες-τόσο ασθενικές. Μπορώ μόνο να σας πω ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με καλέσετε σήμερα εδώ«.

Μετά τη σύντομη ομιλία του, ο Chaplin φόρεσε το χαρακτηριστικό καπέλο του και κράτησε το εμβληματικό μπαστούνι του, αναγκάζοντας για ακόμη μία φορά να σηκωθούν όρθιοι όλοι παρευρισκόμενοι.

Δείτε το βιντεάκι

Cineramen

Νίκος Δρίβας

Νίκος Δρίβας

Facebook Twitter Google+

Δημιουργός και συντάκτης του www.cineramen.gr αλλά κυρίως φανατικός του σινεμά

Δείτε ακόμα στο Cineramen

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss