Η κίνηση σε πειρατικές ιστοσελίδες αυξήθηκαν σημαντικά, με τα manga να γνωρίζουν έξαρση

Έξαρση γνωρίζει τελευταία η πειρατεία. Νέα δεδομένα που κοινοποίησε η εταιρεία ερευνών MUSO αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των επισκέψεων σε πειρατικές τοποθεσίες αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Η κατηγορία publishing (εικονογραφημένα βιβλία, κόμικ κ.ά.) φαίνεται να αυξάνεται σημαντικά το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω της πειρατείας manga. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να έχουν τους περισσότερους «πειρατές» σε απόλυτους αριθμούς.

Αν και οι νόμοι γίνονται όλο και αυστηρότεροι, η διαδικτυακή πειρατεία παραμένει ανεξέλεγκτη. Καθημερινά, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο επισκέπτονται και χρησιμοποιούν πειρατικές ιστοσελίδες και υπηρεσίες. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εταιρεία MUSO που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι οι πειρατικές ιστοσελίδες εξακολουθούν να έχουν μεγάλη απήχηση ενώ επιπλέον είναι εύκολα προσβάσιμες. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες μάλιστα. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι επισκέψεις σε πειρατικές ιστοσελίδες αυξήθηκαν άνω του 29% σε σχέση με πέρυσι, ποσοστό που ισοδυναμεί με 52,5 δισεκατομμύρια επισκέψεις! Σχεδόν οι μισές από τις παραπάνω επισκέψεις (48%) αφορούν τηλεοπτικό περιεχόμενο/ τηλεοπτικές σειρές. Η κατηγορία publishing έρχεται στη δεύτερη θέση (27%) ακολουθούμενη από τις κατηγορίες των κινηματογραφικών ταινιών (12%), της μουσικής (7%) και του λογισμικού (6%).

Η αύξηση της επισκεψιμότητας είναι αισθητή σε όλες τις κατηγορίες, ωστόσο η κατηγορία publishing ξεχωρίζει. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, ο αριθμός των επισκέψεων σε αυτή την κατηγορία γνώρισε εκρηκτική αύξηση. Ορισμένες πειρατικές ιστοσελίδες που είναι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss