Η καλλιτέχνης που δημιουργεί έργα τέχνης από κρασί

Μία καλλιτέχνης από τη Σερβία, η Sanja Jankovic, δημιουργεί έργα τέχνης χρησιμοποιώντας κρασί αντί για χρώμα. Απεικονίζει χαρακτήρες από σειρές όπως το Game of Thrones, σκηνές από την ταινία Interstellar, ακόμη και διάσημους πίνακες όπως η Μόνα Λίζα.

Η ίδια η Jankovic ισχυρίζεται ότι απολαμβάνει να δημιουργεί τέχνη με μη συμβατικά υλικά, όπως είναι το κρασί. Μάλιστα, η καταγωγή της από τη Σερβία παίζει ρόλο σε αυτή της την επιλογή καθώς η παρακολούθηση γευσιγνωσίας κρασιού είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο εκεί. Κατά τη διάρκεια μιας γευσιγνωσίας το 2015, ένας λεκές από χυμένο κόκκινο κρασί πάνω σε ένα καθαρό τραπεζομάντιλο τράβηξε την προσοχή της κι έτσι αποφάσισε να πειραματιστεί με το υλικό αυτό για τη δημιουργία έργων τέχνης.Η ζωγραφική με κρασί θυμίζει το ξεθωριασμένο αποτέλεσμα που αφήνουν σε έναν καμβά οι νερομπογιές, με τις αποχρώσεις τους να αλλάζουν μετά την επαφή με τον αέρα και με το πέρασμα των χρόνων. Το αποτύπωμα του κρασιού μπορεί να έχει ανοιχτούς κόκκινους τόνους ή πιο έντονες σκούρες μωβ αποχρώσεις και αυτό εξαρτάται από το είδος του κρασιού, όπως αναφέρει η Sanja Jankovic.Διαφορετικά είδη κρασιού μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικά εφέ στη ζωγραφική, για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, κάθε κομμάτι πρέπει να λουστραριστεί για να διασφαλιστεί η μακροχρόνια διάρκεια του, ενώ είναι καλό να αποφεύγεται το φως του ήλιου και τα υγρά περιβάλλοντα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες δημιουργίες της και στο προφίλ της στο Instagram.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss