Τις πληγείσες περιοχές στη Βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθεί  από το Λιμενικό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή η οποία τις τελευταίες ώρες περιγράφεται ως ιδιαιτέρως κρίσιμη.

«Οφείλουμε ετούτη την ώρα να πούμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν είμαστε απλά μπροστά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, είμαστε μπροστά στο φαινόμενο μιας ραγδαίας κλιματικής κρίσης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας συμπληρώνοντας πως «και αν πριν από τρία χρόνια αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία αιφνιδιασμού, και καλό είναι να μην ωραιοποιούμε την κατάσταση, να μην προσπαθούμε να φτιασιδώσουμε την εικόνα»

«Η εικόνα είναι πάρα πολύ αρνητική και η κρατική μηχανή δεν λειτούργησε υποδειγματικά, όπως δεν λειτούργησε υποδειγματικά και παλαιότερα. Διότι οφείλουμε  να ανασχεδιάσουμε τον τρόπο λειτουργίας της για να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο το οποίο δυστυχώς από εδώ και στο εξής θα είναι σύνηθες» κατέληξε.

Ο Αλ. Τσίπρας μετέβη στο Λιμεναρχείο της Αιδηψού όπου ενημερώθηκε για την επιχείρηση απεγκλωβισμού πολλών κατοίκων και παραθεριστών της περιοχής των Ροβιών που διενεργήθηκε την Τετάρτη από υπηρεσιακά και άλλα μικρά σκάφη που υπήρχαν στην περιοχή, καθώς η φωτιά έφτανε στη θάλασσα. «Πήραμε 79 ενήλικες και έξι παιδάκια και στη συνέχεια » δήλωσε ο υπεύθυνος του Λιμενικού μιλώντας με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και σημείωσε πως οι εναέριες δυνάμεις άργησαν πάρα πολύ να εμφανιστούν στην φλεγόμενη περιοχή.

Ευχαριστώντας το λιμενικό για την κινητοποίησή του, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως «το σημαντικό είναι ότι προνοήσατε να είστε εκεί την κρίσιμη στιγμή» και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Λίμνη Ευβοίας προκειμένου να συναντήσει τον Δήμαρχο της περιοχής, ενώ αργότερα θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.