Η λειτουργία Live Rooms του Instagram επιτρέπει ζωντανά βίντεο έως 4 άτομα

Προηγουμένως, ο χρήστης μπορούσε να επικοινωνήσει με εικόνα & ήχο μόνο με ακόμη ένα άτομο.

Το Instagram θέλει περισσότερους ανθρώπους να συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο με εικόνα και ήχο, οπότε και ανακοίνωσε τη λειτουργία Live Rooms. Η νέα αυτή λειτουργία, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλους, επιτρέπει σε τέσσερα άτομα να συνομιλήσουν μέσω βίντεο σε μία ζωντανή μετάδοση. Το Instagram σε δημοσίευση blog ανέφερε πως ελπίζει η λειτουργία αυτή να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ξεκινήσουν ένα «talk show» ή ένα «podcast», να συναντηθούν με άλλους φίλους ή να συνεργαστούν με άλλους δημιουργούς.

Η ζωντανή μετάδοση με περισσότερα άτομα σημαίνει ότι η λειτουργία Live Rooms θα μπορούσε να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό, καθώς όλοι οι ακόλουθοι αυτών που συμμετέχουν θα μπορούν να δουν το δωμάτιο. Η εύκολη σύγκριση που μπορεί να κάνει κάποιος είναι αυτή με το Clubhouse, μία εφαρμογή που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε live δωμάτια. Στο Clubhouse μπορούν να μιλήσουν ταυτόχρονα πάνω από 10 άτομα ενώ τα δωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8.000 χρήστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Facebook βρίσκεται σε ανάπτυξη ενός άμεσου ανταγωνιστή του Clubhouse, αλλά το Instagram με τη λειτουργία Live Rooms στοχεύει κυρίως τους χρήστες που ενδιαφέρονται για το Clubhouse αλλά δεν έχουν μπορούν να έχουν πρόσβαση αυτή τη στιγμή. Για την ώρα, το Clubhouse είναι διαθέσιμο μόνο μέσω πρόσκλησης και για συσκευές iOS.

Σε αντίθεση πάντως με το Clubhouse, το Instagram Live Rooms απαιτεί από τους χρήστες να βρίσκονται στην κάμερα, η οποία σίγουρα προσθέτει μία επιπλέον πίεση στους ανθρώπους καθώς θα ανησυχούν ενδεχομένως για το αν φαίνονται όμορφοι. Το Clubhouse δεν έχει τέτοιους περιορισμούς και ο χρήστης χρειάζεται μόνο ήχο. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία Live Rooms αναμένεται να έχει απήχηση, ειδικά σε χρήστες με πολλούς ακολούθους. 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss