Η παρουσίαση της Google στις 8 Φεβρουαρίου θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση, στους χάρτες “και όχι μόνο”

«Επανεξετάζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναζητούν, εξερευνούν και αλληλεπιδρούν με τις πληροφορίες, καθιστώντας πιο φυσικό και διαισθητικό από ποτέ άλλοτε το να βρίσκεις αυτό που χρειάζεσαι», αναφέρεται στην περιγραφή της εκδήλωσης. 

Μένει να δούμε αν το κομμάτι της παρουσίασης που αφορά το μέλλον εταιρείας, θα ρίξει περισσότερο φως στα σχέδιά για την τεχνητή νοημοσύνη και κυρίως σε ότι έχει να κάνει ένα πιθανό “αντίπαλο” του ChatGPT. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Google, ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai, αναφέρθηκε στα σχέδια της ίδιας της Google για ένα σύστημα συνομιλίας AI.  «Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα διαθέσουμε αυτά τα γλωσσικά μοντέλα, ξεκινώντας με το LaMDA, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ασχοληθούν άμεσα μαζί τους», δήλωσε. Η Google σχεδιάζει επίσης να φέρει νέα εργαλεία AI σε επιχειρήσεις, προγραμματιστές και σε εσωτερικές λειτουργίες της Alphabet.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, φέρεται να κήρυξε “κατάσταση κινδύνου” για το ChatGPT της OpenAI, λόγω της πιθανής απειλής του για την κυριαρχία της Google στην αναζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft είναι ίσως ο μεγαλύτερος επενδυτής στην OpenAI, σχεδιάζοντας να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στη μηχανή αναζήτησης Bing για να παρέχει πιο κατανοητά και ανθρώπινα αποτελέσματα.

Φήμες αναφέρουν ότι η Google σχεδιάζει να παρουσιάσει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της στην εκδήλωση I/O, η οποία πραγματοποιείται συνήθως τον Μάιο. Είναι πιθανό, ωστόσο, η εταιρεία να θέλει να προλάβει αρκετά την όποια κριτική ότι βρίσκεται πίσω από την OpenAI στην κούρσα των chatbot φυσικής γλώσσας. 

Παραμένει πάντα το ενδεχόμενο η εκδήλωση του Φεβρουαρίου να επικεντρωθεί αυστηρά στην Αναζήτηση και τους Χάρτες – βασικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους. Στην μικρογραφία που συνοδεύει το βίντεο της παρουσίασης, η Google υπαινίσσεται επίσης ειδήσεις για τα Lens, Shopping και Translate. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο YouTube στις 8 Φεβρουαρίου στις 15:30 ώρα Ελλάδας, από το παραπάνω σύνδεσμο.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss