Η παρουσία της Sony στην έκθεση CES 2021 | TechNode.gr – Εγγύηση στην τεχνολογία

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Επαναπροσδιορίζοντας το Μέλλον μας με τις Τεχνολογίες του Αύριο

Η Sony Corporation (“Sony”) εκθέτει τις τελευταίες της πρωτοβουλίες, βασισμένες στο θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας το Μέλλον μας με τις Τεχνολογίες του Αύριο» στη CES 2021, που είναι καθόλα ψηφιακή και πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 14 Ιανουαρίου 2021.(https://square.sony.com/)

Η Sony αξιοποιεί την «Τεχνολογία 3R» – Reality, Real-time, Remote – για να εμπνεύσει το (συναίσθημα) Kando, μέσω της δύναμης της ψυχαγωγίας, και ακόμα να εγγυηθεί ότι υποστηρίζει αυτές τις εμπειρίες.H παρουσία της Sony στη CES 2021 αφορά 12 θέματα που αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες 3R συνεισφέρουν στις τελευταίες εξελίξεις σε τομείς όπως: Εργαλεία και Λύσεις που σχεδιάστηκαν για να ενισχύσουν τη δημιουργία περιεχομένου, «Καθηλωτικές Εμπειρίες Ψυχαγωγίας», «Τεχνολογία για ένα Καλύτερο Μέλλον».

Σε σχετικό onlineπεριεχόμενο που κυκλοφόρησε για τη φετινή CES, ο Επικεφαλής του ΔΣ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Corporation, κ. Kenichiro Yoshida, παρουσίασε τα σημαντικότερα εκθέματα της Sony, συμπεριλαμβανομένων των PlayStation®5, VISION-S και Airpeak, επισημαίνοντας ότι «Με την τεχνολογία της Sony, η δημιουργικότητα δεν έχει όρια». Ακολούθησε ο Bill Baggelaar, EVP & CTO, Technology Development, Sony Pictures Entertainment (SPE), που παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία εικονικής παραγωγής (virtual production technology) και τον ογκομετρικό εντοπισμό της εικόνας (volumetric image acquisition), καθώς και πρωτοβουλίες συνεργασίας με τη νέα σειρά τηλεοράσεων της Sony, BRAVIA XR. Στη συνέχεια, ο Jim Ryan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment (SIE), τόνισε την εξέλιξη της κοινότητας του PlayStation®, δηλώνοντας ότι «Η κοινότητά μας έχει δικτυωθεί περισσότερο από ποτέ και εμφανίζει τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα από ποτέ. Τιμούμε και «αγκαλιάζουμε» τις διαφορετικές απόψεις και προτιμήσεις που συνθέτουν την κοινότητά μας». Τέλος, ο Dennis Kooker, Πρόεδρος του «Digital Business και U.S.Sales»της Sony Music Entertainment (SMEI) παρουσίασε τις ποικίλες μορφές μοναδικής συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει, εμπλέκοντας καλλιτέχνες και νέες τεχνολογίες.

Το συνολικό περιεχόμενο που θα παρουσιάσει η Sony στη CES 2021, είναι προσβάσιμο, μέσω της νέας πλατφόρμας ψηφιακών εκδηλώσεων της Sony, «Sony Square». Μετά την παρουσίασή του στη CES 2021, η πλατφόρμα «Sony Square» θα συνεχίσει να παρέχει πληροφορίες ψηφιακών εκδηλώσεων, σχετικά με προϊόντα, περιεχόμενο και τεχνολογίες από όλες τις εταιρείες του Sony Group.

Επισκόπηση Έκθεσης

  • Για τους Δημιουργούς
    Ενισχύοντας Εργαλεία και Λύσεις
    Ανακαλύψτε Απομακρυσμένες Τεχνολογίες και Λύσεις που Βελτιώνουν και Εμπλουτίζουν τη Δημιουργία Περιεχομένου

Εικονική παραγωγή με Ογκομετρική Λήψη σε Πραγματικές Συνθήκες ( Volumetric Real World Capture)

Τα σκηνικά και οι τοποθεσίες για την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή καταγράφονται ως τρισδιάστατα ογκομετρικά δεδομένα σημείου στο cloud (point cloud), στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία και απεικονίζονται με το λογισμικό «Atom View» των Sony Innovation Studios και προβάλλονται ως εικόνα φόντου σε Crystal LED οθόνη για πραγματική και εικονική παραγωγή.

Η συναρπαστική συναυλία της Madison Beer με την τεχνολογίαReal-time 3D Creation

Η τραγουδίστρια και συνθέτης της Epic Records, Madison Beer, συνεργάζεται με την Sony Music Entertainment (SMEI) και τη Verizon για να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό μουσικό περιβάλλον, που αναδιαμορφώνει την εμπειρία της ζωντανής συναυλίας, ώστε αυτή να μεταδίδεται σε ψηφιακές πλατφόρμες. Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες καινοτομίες στην τεχνολογία Real-time 3D Creation, η τραγουδίστρια, μετατρέπεται σε ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό avatar και θα ερμηνεύσει τα τελευταία της κομμάτια σε μια εικονική αναπαράσταση του Sony Hall.

Εργαλεία Μουσικής Παραγωγής 360 Reality Audio

Η Sony και η Virtual Sonics Inc., μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού μουσικής, έχουν αναπτύξει το 360 Reality Audio Creative Suite, ένα εργαλείο που επιτρέπει την δημιουργία μουσικής συμβατής με το 360 Reality Audio, η οποία αντιλαμβάνεται το χωρικό πεδίο ήχου. Επιτρέπει σε δημιουργούς και καλλιτέχνες να εκφράσουν τη μουσική τους σε ένα 360 σφαιρικό χώρο με ευκολία, χρησιμοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες μουσικής παραγωγής.

Για επιπλέον πληροφορίες επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://presscentre.sony.gr/pressreleases/h-sony-anakoinonei-tin-epektasi-tou-oikosustimatos-360-reality-audio-3063524

Airpeak

Η πρώτη παρουσίαση του drone «Airpeak» με αεροπορική σχεδίαση. Εξοπλισμένο με την mirrorless φωτογραφική μηχανή Alpha™ της Sony, το Airpeak επιτρέπει δυναμική μαγνητοσκόπηση και ακριβή, σταθερή πτήση που εμπνέει δημιουργικότητα σε δημιουργούς παραγωγής βίντεο και αποκαλύπτει νέες δυνατότητες έκφρασης. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Sony στοχεύει να συμβάλει στην εξέλιξη των drone και να μπει πολύ δυναμικά σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά.

Υποστήριξη Παραγωγής Βίντεο με το Xperia 5 II

Το κινητό-ναυαρχίδα Xperia 5 II, με δυνατότητα δικτύου 5G, αποτυπώνει την πραγματικότητα και διευρύνει την οπτική της έκφρασης των δημιουργών μέσω τηςfull-scale λειτουργίας φωτογραφικής μηχανής Photography Pro και του Cinematography Pro «powered by Cine Alta», το οποίο σας επιτρέπει παρόμοιες παραμέτρους και ρυθμίσεις χρώματος, για να βελτιώσετε τις κινηματογραφικές σας εμπειρίες λήψης. Μια ρύθμιση χρώματος, εμπνευσμένη από την αναπαραγωγή χρωμάτων Master Monitor της επαγγελματικής τεχνολογίας της Sony, προσφέρει πρωτόγνωρη ακρίβεια χρώματος στην οθόνη, όπως το οραματίστηκαν οι δημιουργοί. Το 5G επιτρέπει τη μετάδοση και λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Οθόνη χωρικής πραγματικότητας

Μια οθόνη που αναπαράγει χωρικές εικόνες σε τρεις διαστάσεις σαν να ήταν αληθινές, επιτρέποντας στους δημιουργούς να εκφράσουν πλήρως το όραμά τους όταν μοιράζονται σχέδια προϊόντων ή παρουσιάζουν παραλλαγές στο χρώμα ή το σχήμα, μεταδίδοντας ακριβώς τις προθέσεις τους στον θεατή. Με τον εξαιρετικό ρεαλισμό και το επίπεδο λεπτομέρειας, επεκτείνει το πεδίο της έκφρασης βίντεο, όπως για παράδειγμα σε οθόνες και τρισδιάστατη σήμανση σε καταστήματα, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον θεατή να δει το βάθος, την υφή και την εμφάνιση του αντικειμένου, έχοντας την αίσθηση φυσικής παρουσίας.

Οθόνη Crystal LED

Η νέα σειρά Crystal LED είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή ποιότητας εικόνας υψηλής απόδοσης «X1™ για Crystal LED», ο οποίος ενσωματώνει την τεχνολογία ελέγχου LED που αναπτύχθηκε για το πρωτοποριακό Crystal LED της Sony και την τεχνολογία επεξεργασίας σήματος, που αναδεικνύεται στη σειρά τηλεοράσεων BRAVIA της Sony. Ιδιαίτερα ρεαλιστικές εικόνες μπορούν να εκφραστούν σε μια σειρά διατάξεων και μεγέθους για διάφορες εφαρμογές όπως εταιρικά showrooms, αίθουσες αναμονής και εικονικές παραγωγές, παρέχοντας εντυπωσιακές, συναρπαστικές εικόνες, που διεγείρουν τη δημιουργικότητα των δημιουργών.

Καινοτομίες Hawk-Eyeκαι Απαιτητικές Pulselive Αθλητικές Διοργανώσεις

Το Hawk-Eye, μια εταιρεία της Sony που παρέχει λύσεις για αθλητικές δραστηριότητες και υπηρεσίες ανάλυσης παιχνιδιών, και το ψηφιακό τμήμα Pulselive της Hawk-Eye, το οποίο παρέχει ψηφιακές λύσεις που ενισχύουν την εμπειρία των φιλάθλων, έχουν αφοσιωθεί στο να παρέχουν καινοτομίες σε όλη την αθλητική βιομηχανία, από την εποπτεία αθλητικών δραστηριοτήτων έως την αλληλεπίδραση των φιλάθλων, χρησιμοποιώντας βίντεο και δεδομένα.Στο μέλλον, η Sony στοχεύει να παρέχει νέες μορφές ψυχαγωγίας που απεικονίζουν περιεχόμενο παιχνιδιού και αθλητικά δεδομένα.

  • Για τους Λάτρεις
    Καθηλωτικές Εμπειρίες Ψυχαγωγίας
    Προϊόντα Ψυχαγωγίας και Υπηρεσίες που ενισχύουν την πραγματικότητα, συμβαίνουν σε Πραγματικό Χρόνο και παραδίδονται από απόσταση

BRAVIA XR

Η νέα BRAVIA XR είναι εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή «Cognitive Processor XR, παρέχοντας νοημοσύνη που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Εντοπίζει τα «σημεία εστίασης» του θεατή και διασταυρώνει πολλά στοιχεία ποιότητας της εικόνας, για να παράγει μια εικόνα πιο φυσική και πιο κοντά στην ανθρώπινη μνήμη. Επίσης, αναβαθμίζει τον ήχο σε 5.1.2 κανάλια για να καθηλώσει τον θεατή με surround ήχο από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά, αποδίδοντας μια ρεαλιστική και συναρπαστική εμπειρία, που θυμίζει την αίσθηση των εικόνων και του ήχου που αισθάνονται οι άνθρωποι στην πραγματική ζωή.

Αναπαραγωγή video360 Reality Audio με Τεχνολογία Χωρικού Ήχου

H Sony θα κυκλοφορήσει μια υπηρεσία streaming περιεχομένου βίντεο από ζωντανή μετάδοση, που θα συνδυάζει το πεδίο του χωρικού ήχου με εικόνες σε 360 Reality Audio, σε συνεργασία με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και υπηρεσίες streaming, μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο ακροατής θα βιώσει την αίσθηση ότι είναι παρόν στην εκδήλωση και μία καθηλωτική εμπειρία, σαν να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον καλλιτέχνη. Πριν την κυκλοφορία της υπηρεσίας, μια συναυλία της Zara Larsson θα είναι διαθέσιμη και θα αποτελέσει το πρώτο περιεχόμενο βίντεο σε 360 Reality Audio.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο:https://presscentre.sony.gr/pressreleases/h-sony-anakoinonei-tin-epektasi-tou-oikosustimatos-360-reality-audio-3063524

PlayStation®5

Το PlayStation®5, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020, είναι εξοπλισμένο με δίσκο SSD εξαιρετικά γρήγορης πρόσβασης, ενσωματωμένο προσαρμοσμένο I/O, ασύρματο χειριστήριο DualSense™ και 3Dτεχνολογία ήχου, που του επιτρέπουν να προσφέρει επαναστατικές εμπειρίες gaming επόμενης γενιάς και να παρέχει ένα νέο αίσθημα εμβύθισης στους παίκτες. Εκτός από το ευρύ φάσμα τίτλων, που είναι ήδη διαθέσιμοι από την κυκλοφορία του, η Sony Interactive Entertainment και προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να προσφέρουν μια σειρά εκπληκτικών και πρωτοποριακών νέων τίτλων.

  • Για του πολίτες του κόσμου
    Τεχνολογία για ένα Καλύτερο Μέλλον

    Καλύτερη Ζωή μέσω της Καινοτομίας βασισμένη στην Ασφάλεια και την Προστασία

VISION-S

Με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη της κινητικότητας, η αναπτυξιακή δραστηριότητα VISION-S έχει φτάσει στο επόμενο στάδιο. Ενώ συνεχίζει να προάγει την ανάπτυξη οχημάτων για ασφάλεια και προστασία, ψυχαγωγία και προσαρμοστικότητα, δημόσιες δοκιμές σε δρόμο ξεκίνησαν στην Αυστρία τον Δεκέμβριο του 2020, με σκοπό την τεχνική αξιολόγηση.

Ως «δημιουργική εταιρεία ψυχαγωγίας με σταθερή βάση στην τεχνολογία», η Sony θα συνεχίσει να παρέχει Kando και διαβεβαίωση μέσω των τεχνολογιών 3R που επιτρέπουν την κοινή χρήση περιεχομένου ανεξάρτητα από την τοποθεσία (Remote), χωρίς καθυστέρηση (Real-time) και με μια αδιαίρετη αίσθηση της πραγματικότητας (Reality).

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss