Η πρώτη ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή είναι στο Άμστερνταμ

Η «Έξυπνη» Γέφυρα της MX3D είναι ανοιχτή στο κοινό στην πιο παλιά συνοικία του Άμστερνταμ.

Μετά από προσμονή δύο χρόνων, η πρώτη στον κόσμο ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή, την οποία εξέλιξε η εταιρεία λογισμικού MX3D, τοποθετήθηκε σε ένα από τα πιο παλιά κανάλια του Άμστερνταμ.

Η φουτουριστική, πολυβραβευμένη γέφυρα – σχεδιασμένη από το Joris Laarman Lab και με τον Όμιλο Arup στον ρόλο του πρώτου μηχανικού – μεταφέρθηκε με πλωτά μέσα διασχίζοντας τα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας και πλέον ενώνει τις δύο όχθες του καναλιού Oudezijds Achterburgwal.Τα εγκαίνια έγιναν από τη Βασίλισσα της Ολλανδίας στις 15 Ιουλίου και πλέον η «Έξυπνη» Γέφυρα της MX3D είναι ανοιχτή στο κοινό στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια της πόλης, την πιο παλιά συνοικία του Άμστερνταμ.

Εξοπλισμένη με δίκτυο αισθητήρων τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, η γέφυρα  λειτουργεί παράλληλα ως «ζωντανό εργαστήριο»: από κοινού με ακαδημαϊκούς και ερευνητές της βιομηχανίας, η πόλη του Άμστερνταμ θα χρησιμοποιεί τη ροή δεδομένων από τη γέφυρα για να εξερευνήσει τον ρόλο των συστημάτων IoT (Internet of Things – Διαδίκτυο των Πραγμάτων) στο δομημένο περιβάλλον.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!
Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss