Η πρώτη βιώσιμη συσκευασία από εκπομπές άνθρακα – ELLE

Η πρώτη βιώσιμη συσκευασία από εκπομπές άνθρακα

Η ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, οδηγεί τις εταιρείες να αναζητούν καινοτόμες λύσεις για τα προϊόντα τους.

Η επιτυχημένη αυτή διαδικασία μετατροπής πραγματοποιείται σε τρία βήματα:

• Η LanzaTech συγκεντρώνει εκπομπές άνθρακα και τις μετατρέπει σε αιθανόλη χρησιμοποιώντας μια μοναδική βιολογική διαδικασία.
• Η Total, χάρη σε μια καινοτόμο διαδικασία αφυδάτωσης, που αναπτύχθηκε από κοινού με το IFP Axens, μετατρέπει την αιθανόλη σε αιθυλένιο, πριν πολυμεριστεί σε πολυαιθυλένιο, έχοντας τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο ορυκτό.
• Η L’Oréal χρησιμοποιεί το παραγόμενο πολυαιθυλένιο για τη δημιουργία συσκευασιών με την ίδια ποιότητα και ιδιότητες με αυτές του συμβατικού πολυαιθυλένιου.

Πρόκειται για μια τεχνολογική και βιομηχανική επιτυχία που αποδεικνύει ότι οι εκπομπές άνθρακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πλαστικών συσκευασιών. Αυτή η αποκλειστικότητα αποδεικνύει τη δέσμευση των τριών εταίρων στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης κυκλικής οικονομίας για το πλαστικό και ανοίγει το δρόμο για νέες ευκαιρίες για την επαναχρησιμοποίηση των εκπομπών άνθρακα.

Οι εταίροι προτίθενται να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την εξέλιξη της παραγωγής αυτών των βιώσιμων πλαστικών και ανυπομονούν να συνεργαστούν με όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν μαζί τους στη δέσμευση για τη χρήση αυτών των νέων βιώσιμων πλαστικών.

«Αυτή η συνεργασία βασίζεται στον κοινό στόχο της δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου πλανήτη για όλους. Είμαστε ευγνώμονες τόσο στην L’Oréal όσο και στην Total για τη δέσμευσή τους να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα στις δραστηριότητές τους. Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής συσκευασιών, μετατρέποντας τις εκπομπές άνθρακα σε χρήσιμα προϊόντα, καθιστώντας τον άνθρακα μίας χρήσης παρελθόν» δήλωσε η Jennifer Holmgren, CEO της LanzaTech

«Αυτή η σύμπραξη είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ βιομηχανικών εταιρειών για την ανάπτυξη των πλαστικών του μέλλοντος, που παράγονται από ανακυκλωμένο άνθρακα και ικανοποιούν μια ισχυρή ζήτηση από τους πελάτες μας. Η ανάπτυξη αυτού του νέου μονοπατιού για την αξιολόγηση των βιομηχανικών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλει επίσης στη δέσμευση του Ομίλου να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές στην Ευρώπη έως το 2050» ανακοίνωσε η Valérie Goff, Senior Vice President Polymers, της Total

«Η L’Oréal βελτιώνει συνεχώς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των συσκευασιών της. Με αυτήν την καινοτομία, που μετατρέπει τις εκπομπές άνθρακα σε πολυαιθυλένιο, στοχεύουμε να αναπτύξουμε μια νέα βιώσιμη λύση για την παραγωγή συσκευασιών. Φιλοδοξούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το βιώσιμο υλικό στα μπουκάλια σαμπουάν και μαλακτικών μέχρι το 2024 και ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες θα ενωθούν μαζί μας στη χρήση αυτής της πρωτοποριακής καινοτομίας» δήλωσε ο Jacques Playe, L’Oréal Packaging & Development Director της L’Oréal.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss