Η υπηρεσία Google Stadia καταφθάνει σε iOS σύντομα

Παρακάμπτοντας το App Store, η Google θα προσφέρει την υπηρεσία game streaming μέσω web app στον browser των συσκευών iOS.

Το Google Stadia σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην πλήρη μορφή του σε συσκευές iOS, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Θα διατεθεί εντός των επόμενων εβδομάδων σε δοκιμαστική έκδοση beta προτού κυκλοφορήσει ως τελική έκδοση για όλους.

Stadia on Twitter: “As you might have heard, the first phase of iOS support is coming to Stadia! Stay tuned for more to come. https://t.co/RECHwxl5Iz https://t.co/Yj8bFaAG3R” / Twitter

Στα χνάρια της Nvidia με το GeForce Now και πιθανώς της Microsoft με το xCloud, η Google θα προσπεράσει το App Store της Apple και θα προσφέρει την υπηρεσία game streaming μέσω web app σε browser για κάθε χρήστη συσκευής με iOS. Ο λόγος είναι πως για να υπάρξει μια τέτοια εφαρμογή στο App Store, θα πρέπει να προσφέρεται και ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι που περιλαμβάνεται σε αυτή, το οποίο για μια τέτοια εφαρμογή είναι ανέφικτο καθώς προσφέρει streaming παιχνιδιών για υπολογιστές. Έτσι, η Google προσφέρει την υπηρεσία μέσα από browsers για να μην περιορίζεται από τους κανονισμούς του App Store.

Βέβαια, υπάρχει ήδη μια εφαρμογή Google Stadia στο App Store, η οποία όμως δεν προσφέρει πρακτικά πρόσβαση στα παιχνίδια. Αντ’ αυτού χρησιμοποιείται για ρύθμιση συσκευών, ξεφύλλισμα του καταλόγου παιχνιδιών και παρόμοιες λειτουργίες, δίχως όμως να προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς ή αναπαραγωγής παιχνιδιών. 

Το Google Stadia προσφέρεται δωρεάν ή επί πληρωμή. Στο δωρεάν επίπεδο, προσφέρει 1080p/60fps ενώ κάθε παιχνίδι θα πρέπει να αγοράζεται ξεχωριστά από τον χρήστη. Για συνδρομητές Stadia Pro, η ανάλυση ανεβαίνει σε 4K και προσφέρεται δυνατότητα απόδοσης ήχου σε 5.1, ενώ προσφέρονται κάποια δωρεάν παιχνίδια μέσω της συνδρομής – πάλι όμως, ο χρήστης θα πρέπει να αγοράσει όποιο παιχνίδι θέλει και δεν παρέχεται μέσα από τη συνδρομή η οποία κοστίζει 10$ τον μήνα.

Με την υπηρεσία Google Stadia να έχει πλέον συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η παρουσία σε συσκευές iOS θα βοηθήσει στην ανάπτυξή της, καθώς αυτή τη στιγμή προσφέρεται σε περιορισμένο αριθμό χωρών και πολλές αναφορές κάνουν λόγο για χαμηλά νούμερα συνδρομητών.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss