Η Amazon θα απολύσει επιπλέον 9.000 υπαλλήλους τις επόμενες εβδομάδες

Σε email του προς τους εργαζομένους, ο επικεφαλής της Amazon, Andy Jassy, αναφέρει ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατάργηση πρόσθετων 9.000 θέσεων εργασίας μέσα στις “επόμενες εβδομάδες”. Σύμφωνα με το email, οι μειώσεις θα επηρεάσουν κυρίως το Twitch, τη διαφήμιση και τα τμήματα cloud computing, όπως το Amazon Web Services. Ο διευθύνων σύμβουλος προειδοποιεί επίσης ότι οι τελικές περικοπές δεν είναι πιθανό να οριστικοποιηθούν μέχρι τα μέσα με τέλη Απριλίου και ότι η Amazon δεν θα ενημερώσει τους εργαζόμενους που επηρεάζονται μέχρι τότε.

Ο Jassy αναφέρει ακόμα ότι οι διευρυμένες απολύσεις ακολουθούν μια “δεύτερη φάση” επιχειρησιακού σχεδιασμού που επικεντρώνεται στην περικοπή του κόστους. Ορισμένες ομάδες δεν ήταν έτοιμες για τον αρχικό γύρο ανακοινώσεων απολύσεων τον Νοέμβριο και η εταιρεία ήθελε να ανακοινώσει νωρίς τις αποφάσεις για να παρέχει πληροφορίες “όσο το δυνατόν συντομότερα”, προσθέτει ο Jassy. Ο γίγαντας του ecommerce υπόσχεται αποζημιώσεις σε όσους απολυθούν, μεταβατική υγειονομική κάλυψη και βοήθεια στην εξεύρεση θέσεων εργασίας σε άλλες εταιρείες.

Η Amazon επιβεβαίωσε την ύπαρξη του μηνύματος στο Engadget μετά από διαρροή από το CNBC. Όπως και προηγουμένως, ο Jassy αποδίδει τις περικοπές σε μια “αβέβαιη οικονομία” και σε παρατεταμένες αμφιβολίες για τις κοντινές μελλοντικές επιδόσεις της Amazon. Η εταιρεία θέλει να είναι “πιο εξορθολογισμένη”, έχοντας παράλληλα τους πόρους για να επενδύσει σε καλύτερες εμπειρίες, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Amazon.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους το περασμένο φθινόπωρο, αλλά το προσάρμοσε σε 18.000 τον Ιανουάριο. Εκείνη την εποχή, οι περισσότερες περικοπές επικεντρώθηκαν στη λιανική πώληση και τo τμήμα προσλήψεων. Πέρυσι, η Amazon έκλεισε ορισμένα από τα φυσικά καταστήματά της ενώ έκλεισε επιπλέον και ορισμένες επιχειρηματικές μονάδες. Ενώ η Amazon επωφελήθηκε από τη στροφή στις ηλεκτρονικές αγορές στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19, αντιμετωπίζει μια διαφορετική κατάσταση πλέον καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στις συνήθειες πριν από την πανδημία.

Η Amazon δεν είναι η μόνη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που ανακοινώνει απολύσεις φέτος, ούτε καν η μόνη που σχεδιάζει βαθύτερες περικοπές. Η Meta δήλωσε αυτό το μήνα ότι θα απολύσει επιπλέον 10.000 εργαζόμενους, αφού προχώρησε σε 11.000 απολύσεις το φθινόπωρο. Ωστόσο, η Amazon περικόπτει τώρα πιο επιθετικά από πολλές άλλες. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι εργαζόμενοι στο Twitch είναι μέρος των απολύσεων. Η υπηρεσία livestreaming ευδοκίμησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όμως οι εταιρείες Streamlabs και Stream Hatchet εκτιμούν ότι το game streaming βρίσκεται σε σταθερή πτώση από την άνοιξη του 2021. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση για το Twitch όσο υπήρχε κατά τη διάρκεια των lockdown παγκοσμίως.
 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss