Η Apple εργάζεται σε iPhone με οθόνη που “επισκευάζεται” μόνη της, σύμφωνα με πατέντα

Η Apple εργάζεται σε ένα iPhone με οθόνη που “αυτο-επισκευάζεται” για να διορθώσει τις γρατζουνιές και τα βαθουλώματα, όπως δείχνει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η εταιρεία τεχνολογίας υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την οθόνη ως μέρος των σχεδίων της να κυκλοφορήσει μια αναδιπλούμενη έκδοση του iPhone.

Η ζημιά στην οθόνη υπήρξε ένα μεγάλο εμπόδιο για προγραμματιστές που προσπαθούν να δημιουργήσουν smartphone που λυγίζουν ή διπλώνουν, με ειδικούς που προσπαθούν να σταματήσουν τις γρατζουνιές και τις φθορές όταν κλείσει η μονάδα. Δεν είναι η πρώτη μάρκα που παράγει σχέδια για ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο. Η Samsung κυκλοφόρησε το Galaxy Fold τον Σεπτέμβριο του 2019.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 11.000 λέξεων, η Apple αναφέρθηκε στις “αυτό-θεραπευτικές” ιδιότητες της οθόνης 147 φορές, σύμφωνα με το Apple Insider. Μιλώντας για μια εύκαμπτη εξωτερική επίστρωση, είπε: “Η αυτοθεραπεία μπορεί να συμβεί στο στρώμα του αυτοθεραπευόμενου υλικού χωρίς να σας ζητηθεί κάποια παρέμβαση.”

Έδωσε το παράδειγμα ότι “όταν η αυτοθεραπευτική επικάλυψη είναι βαθουλωμένη, το υλικό της επικάλυψης μπορεί να γεμίσει το βαθούλωμα ακόμη και χωρίς εξωτερική παρέμβαση”. Πρόσθεσε: “Εναλλακτικά, η αυτοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει ή να επιταχυνθεί από εξωτερικά εφαρμοζόμενη θερμότητα, φως, ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλο τύπο εξωτερικού ερεθίσματος.”

Το έγγραφο πρότεινε ότι η ιδέα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε φορητούς υπολογιστές, tablet και ρολόγια καθώς και σε iPhone. Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Apple είπε ότι η οθόνη θα απλώνεται σε ολόκληρη τη συσκευή και θα αποτελείται από τρία στοιχεία.

Ενώ δύο θα ήταν σταθερές οθόνες, το τρίτο θα ήταν ένα ευέλικτο μέρος που συνδέει τις δύο πλευρές μεταξύ τους. Είπε ότι το εξωτερικό στρώμα θα μπορούσε να είναι κατασκευασμένο από “elastomer” το οποίο είναι ένα υλικό  που τεντώνει και που μπορεί να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα, σαν ένα στρώμα αφρού μνήμης.

Η ανακοίνωση της πατέντας βέβαια είναι πολύ μακριά από μία κυκλοφορία στον κόσμο και ίσως να μην γίνει και ποτέ πραγματικότητα αλλά σίγουρα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουν οι καταναλωτές. 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss