Η Apple θα καταργήσει εντελώς το Lightning για χάρη του USB-C τον επόμενο χρόνο

Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo όσο και το Bloomberg, ισχυρίζονται ότι η Apple θα μεταβεί επιτέλους από τη Lightning θύρα στo USB-C το επόμενο έτος.

Αυτό σύμφωνα με τον Kuo δεν αφορά μόνο το iPhone αλλά και όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας που δεν έχουν κάνει ακόμα τη μετάβαση, συμπεριλαμβανομένων των AirPods, κάτι που θα πραγματοποιηθεί το 2023.Όσον αφορά το σκεπτικό πίσω από το οποίο τελικά η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα iPhone με USB-C, ο Kuo εξηγεί ότι ο αρχικός στόχος της εταιρείας να στηριχτεί πλήρως στην ασύρματη τεχνολογία φόρτισης, πιθανότατα αποδείχθηκε πολύ φιλόδοξος. Ο Kuo και άλλες πηγές ανέφεραν αρχικά ότι η Apple στόχευε να κυκλοφορήσει ένα iPhone χωρίς καμία θύρα φόρτισης το 2021 και ενώ εξακολουθεί να δοκιμάζει ένα τέτοιο προϊόν, είναι απίθανο αυτό να κυκλοφορήσει σύντομα. 
Ο Kuo αναφέρει ακόμα ότι ένα iPhone χωρίς θύρα φόρτισης θα «προκαλούσε περισσότερα προβλήματα λόγω των σημερινών περιορισμών των ασύρματων τεχνολογιών και του ανώριμου οικοσυστήματος MagSafe». Σίγουρα πάντως στην απόφαση της Apple σημαντικό ρόλο έχει παίξει η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κοινό φορτιστή USB-C για smartphones και άλλα gadgets.
Παράλληλα με την κυκλοφορία ενός iPhone USB-C, ο Kuo ανέφερε ότι η Apple θα κυκλοφορήσει επίσης νέες εκδόσεις των προιόντων της που ενσωματώνουν USB-C θύρα και επί του παρόντος φορτίζονται μέσω Lightning. Η λίστα περιλαμβάνει τα AirPods, το Magic Keyboard, το Magic Trackpad και τα αξεσουάρ Magic Mouse για Mac και το αξεσουάρ MagSafe Battery Pack για iPhone.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss