Η Arsenal και τα οκτώ χρόνια χωρίς διπλό στο Anfield | Sportdog Team

Η Arsenal ηττήθηκε από την Liverpool με 3-1, συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση των «Κανονιέρηδων» τα τελευταία χρόνια στο Anfield. Τι είναι αυτό που έφερε την ομάδα σε αυτό το σημείο; Πως θα πρέπει να κινηθεί;

Ανέκαθεν η Arsenal και η Liverpool αποτελούσαν ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, κάτι που δείχνει και η συνολική προϊστορία. Συγκεκριμένα οι «Κόκκινοι» έχουν 90 νίκες και οι «Κανονιέρηδες» 80, ενώ 61 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Το μεγαλύτερο «όπλο» της Liverpool όλα αυτά τα χρόνια είναι το γήπεδο της, το θρυλικό Anfield. Ένα γήπεδο που ακόμη και ο Arsene Wenger, ο οποίος υπήρξε προπονητής της Arsenal για 22 ολόκληρα χρόνια, παραδέχτηκε πως είναι μοναδικό και δύσκολο για τους αντιπάλους.

Το τελευταίο «διπλό» εκεί μέσα, ήταν το 2012 με σκορ 0-2. Από τότε, η Liverpool μετρά έξι επιβλητικές νίκες και τρεις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις. Επιπρόσθετα, τα γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις υποδηλώνουν την υπεροχή του γηπεδούχου, με τον συνολικό αριθμό να είναι 33-15. Τι είναι όμως αυτό που φταίει τελικά για αυτό το αρνητικό σερί; Οφείλεται στην αδυναμία της Arsenal ή στην υπεροχή της Liverpool;

Η αλήθεια φαίνεται πως είναι κάπου στην μέση. Η λονδρέζικη ομάδα, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μεταβατικό στάδιο, ειδικά μετά την φυγή του Wenger. Μια Arsenal που προσπαθεί να βρει τον καλό της εαυτό, αλλά και μια Liverpool που τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στις παλιές δόξες, κατακτώντας το Champions League αλλά και το πρωτάθλημα. Είναι αρκετά αυτά όμως, ώστε να δικαιολογηθούν τα οκτώ συνεχόμενα χρόνια; Πιθανότατα όχι, αφού βλέπουμε πως η ηττοπάθεια που κουβαλάνε οι φιλοξενούμενοι στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, δεν τους αφήνουν να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε.

Οι «Κανονιέρηδες» κατάφεραν να κερδίσουν τις δύο τελευταίες φορές που αντιμετώπισαν την Liverpool, κατακτώντας μάλιστα το Community Shield απέναντι της. Η έλευση του Arteta στο πάγκο της ομάδας, φάνηκε να δίνει ξανά στους οπαδούς την ελπίδα, με πολλούς από αυτούς να απογοητεύονται που δεν κατάφερε ούτε εκείνος να κερδίσει το παιχνίδι του Anfield. Παρ’ όλα αυτά, είναι τόσο σημαντικό για μια ομάδα με τόσα προβλήματα να κερδίσει απλά μια φορά σε ένα γήπεδο;

Αυτό που ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει, είναι πως το σύνολο της Liverpool, ήρθε μετά από μερικά χρόνια αποτυχιών, εμπιστοσύνη στον προπονητή, αλλά και αρκετά μεγάλο κεφάλαιο ώστε να γίνουν οι προσθήκες. Στο στρατόπεδο της Arsenal, μπορεί τα χρόνια των αποτυχιών να έχουν έρθει (εδώ και αρκετό καιρό η αλήθεια), μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του νέου προπονητή, όμως όπως φαίνεται δεν υπάρχει η οικονομική στήριξη από την διοίκηση.

Σε μια εποχή που μερικές ομάδες ξοδεύουν ακόμη και νούμερα εννέα ψηφίων για την απόκτηση παικτών, οι «Κανονιέρηδες» φαίνεται πως δεν βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν τις σωστές κινήσεις, αυτές που χρειάζονται για να επιστρέψουν στην κορυφή. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, φαίνεται πως θέλει η ομάδα να αυτοσυντηρείται από τα ήδη υπάρχοντα έσοδα, κάτι που την κάνει να περιορίζεται πολύ, από την στιγμή που δεν υπάρχουν αρκετά έσοδα από τις πωλήσεις παικτών. Αυτό όμως γίνεται λόγω το λάθος κινήσεων στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, καταλαβαίνει κανείς πως το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και δεν μπορεί να λυθεί από την μια στιγμή στην άλλη.

O Nicolas Pepe, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Arsenal, που κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ

Εν κατακλείδι λοιπόν, τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα, δεν μπορούν να λυθούν σε μια χρονιά, πόσο μάλλον από ένα αποτέλεσμα. Για αυτό τον λόγο, η Arsenal θα πρέπει να επικεντρωθεί στην λύση των προβλημάτων και όχι στο πως θα καταφέρει να πάρει ένα αποτέλεσμα, σε ένα συγκεκριμένο γήπεδο. Έτσι αν κανείς ασχολείται με το γεγονός ότι έχει να κερδίσει οκτώ χρόνια στο Anfield, δεν κοιτάει το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων. Μένει να δούμε αν η ομάδα που κάποτε κατακτούσε το πρωτάθλημα αήττητη, γράφοντας το όνομα της με χρυσά γράμματα στην ιστορία, θα καταφέρει να ορθοποδήσει ξανά.

ΠΗΓΗ: eyap.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss