Η Google διέγραψε περίπου 100,000 αρνητικές κριτικές του Robinhood

Καθώς πολλοί δυσαρεστημένοι χρήστες άφηναν κριτικές με ένα αστέρι λόγω της αλλαγής πολιτικής με τις μετοχές του GameStop

Η Google επιβεβαίωσε πως διαγράφει αρνητικές κριτικές από την εφαρμογή Robinhood στο Play Store και θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση. Αιτία για αυτό είναι οι οργανωμένες μαζικές κριτικές/review bombing από δυσαρεστημένους χρήστες που κατάφεραν και μείωσαν τον μέσο όρο της εφαρμογής σε μόλις ένα αστέρι. Βάση αυτής της κίνησης χρηστών, η Google διέγραψε αρκετά reviews και επανέφερε τον μέσο όρο σε σχεδόν τέσσερα αστέρια.

Ο λόγος πίσω από αυτές τις οργανωμένες ενέργειες είναι η απόφαση του Robinhood να αποτρέψει τις αγορές μετοχών από GameStop, AMC, Nokia και άλλων εταιρειών, που έγιναν γνωστές μέσω του WallStreetBets subreddit. Κάποιοι χρήστες ήδη αντικατέστησαν τις διαγραμμένες κριτικές τους με ανώτερη βαθμολογία, για να συνεχίσει να φαίνεται το μήνυμά τους.

Ακολουθεί εικόνα από το Play Store, όταν η εφαρμογή είχε περίπου 275,000 κριτικές με μέσο όρο ένα αστέρι:

Και εδώ εικόνα λίγες ώρες μετά, με μέσο όρο σχεδόν 4 αστέρια και περίπου 180,000 κριτικές χρηστών.

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Google προχώρησε στη διαγραφή των κριτικών. Οι πολιτικές της Google απαγορεύουν ρητά τις αρνητικές κριτικές για να επηρεάσουν τη βαθμολογία μιας εφαρμογής, ενώ πρόσθεσε πως έχουν ένα σύστημα που συνδυάζει ανθρώπινο δυναμικό και AI για να ανιχνεύουν και να επιβάλλουν τους κανονισμούς στις βαθμολογίες και στις κριτικές. Η εταιρεία παραδέχθηκε πως προχώρησε σε διαγραφή κριτικών που παραβίασαν την πολιτικής της, καθώς οι εταιρείες που δημοσιεύουν την εφαρμογή τους στο Play Store δεν έχουν τη δυνατότητα να τροποποιήσουν τις κριτικές.

Στο AppStore της Apple από την άλλη, το Robinhood έχει μέσο όρο 4,7 και δεν υπήρξαν νέες κριτικές από την Τετάρτη και μετά. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως κι άλλες δημοφιλής εφαρμογές όπως TikTok, Uno επίσης δεν είχαν νεώτερες κριτικές από την Τετάρτη και μετά.

Φυσικά οι χρήστες του Robinhood δεν έμειναν μόνο στις κριτικές, καθώς ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της εταιρείας. Τέλος, η εταιρεία πίσω από το Robinhood ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα επιτρέπει περιορισμένες αγορές μετοχών την Παρασκευή, προσθέτοντας πως ο λόγος αποκλεισμού αγορών ήταν απόφαση διαχείρισης ρίσκου.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss