Η Google ενημερώνει τα κινητά Android ώστε να ενημερώνουν για περίεργους θορύβους μέσα στα σπίτια

Η Google παρουσίασε μια νέα ενημέρωση στην πλατφόρμα Android της, η οποία θα στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες όταν το τηλέφωνό τους ακούει συγκεκριμένους οικιακούς ήχους. Η δυνατότητα έρχεται ως ενημέρωση προσβασιμότητας στη λειτουργία Live Transcribe που καταγράφειαυτόματα ήχο ή άλλη ομιλία που ακούει το τηλέφωνο.

Το Live Transcribe είναι πλέον σε θέση να ακούει άλλους ήχους, όπως συναγερμούς καπνού, συναγερμούς πυρκαγιάς, σειρήνες, μωρά που κλαίνε, κουδούνια, σκυλιά, τρεχούμενο νερό, άτομα που χτυπούν πόρτες και άλλα. Στη συνέχεια, οι χρήστες ειδοποιούνται για το συμβάν μέσω ειδοποίησης, φλας κάμερας ή δόνησης. Μια λειτουργία χρονοδιαγράμματος επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κάνουν κύλιση στα προηγούμενα συμβάντα της ημέρας, δείχνοντας όλους τους ήχους που έχει εντοπίσει τις τελευταίες ώρες.

«Αυτό δείχνει πότε και για πόσο καιρό συνέβη ο ήχος για να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημασία του ήχου», λέει η Google σε μια ανάρτηση ιστολογίου, «οπότε αν ο σκύλος γαβγίζει λόγω μιας σειρήνας που ακούστηκε πριν από αυτό για 10 λεπτά, μπορείτε να το δείτε.”

Οι ειδοποιήσεις ήχου χρησιμοποιούν μηχανική εκμάθηση, αλλά λειτουργούν εντελώς εκτός της συσκευής, ώστε οι πληροφορίες να μην κοινοποιούνται αλλού. Χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του τηλεφώνου για να αναγνωρίσει έως και δέκα διαφορετικούς θορύβους. Το Live Transcribe μπορεί επίσης να ακούσει πάνω από 30 ηχητικά γεγονότα, λέει η Google.

Εκτός από τις συσκευές Android, οι χρήστες μπορούν επίσης να λαμβάνουν τις εγγραφές ήχου μέσω ειδοποιήσεων κειμένου στο Wear OS – το λειτουργικό σύστημα Android της Google – σε έξυπνα ρολόγια. Το Live Transcribe εγκαθίσταται αυτόματα στα smartphone Pixel της Google, αλλά είναι επίσης προσβάσιμο μέσω του Play Store, όπου μπορείτε να κατεβάσετε τη νέα λειτουργία ειδοποιήσεων ήχου.

Στη συνέχεια, είναι προσβάσιμο μέσω του μενού Ρυθμίσεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια που έκανε η εταιρία για να ηχογραφήσει και να αναλύσει οικιακούς ήχους. Τον Αύγουστο, η Google ενημέρωσε κατά λάθος ορισμένα έξυπνα ηχεία στα σπίτια, ώστε να ακούσουν παθητικούς ήχους όπως σπάσιμο γυαλιού, δεξαμενή αεροσυμπιεστών και άλλους θορύβους υψηλού τόνου που ακούγονται σαν συναγερμοί.

Ενώ τέτοιες λειτουργίες παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, η χρήση της παρακολούθησης περιβάλλοντος θα μπορούσε τελικά να ανοίξει το δρόμο για τα προϊόντα Google να ακούνε συνεχώς το περιβάλλον τους, αντί να ενεργοποιούνται μόνο με μια λέξη αφύπνισης.

Περισσότερα

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss