Η Google θα περιορίσει δραματικά τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων από 11 Μαΐου

Μια αλλαγή στη πολιτική του Google Play, καθιστά τις εφαρμογές ηχογράφησης κλήσεων από τρίτες εταιρείες μη λειτουργικές.

Σε μερικές αλλαγές στην πολιτική για το Play Store προχώρησε η Google, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τις 11 Μαΐου και μια από τις αλλαγές, ουσιαστικά θα καθιστά άχρηστες τις εφαρμογές καταγραφής κλήσεων από τρίτες εταιρείες.
Όπως αναφέρθηκε από τον χρήστη NLL Apps στο reddit, η συγκεκριμένη αλλαγή επηρεάζει τη χρήση του Accessibility API από τους δημιουργούς εφαρμογών. Όπως ανέφερε και η Google στο πρόσφατο developer webinar της, “το Accessibility API δεν είναι σχεδιασμένο και δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καταγραφή κλήσεων”.
Η εταιρεία αρκετό καιρό τώρα περιορίζει τη χρήση και αφαιρεί APIs που επιτρέπουν την καταγραφή κλήσεων σε διάφορες εκδόσεις Android, κάτι που γίνεται για λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας και επειδή οι νόμοι για ηχογράφηση κλήσεων διαφέρουν αρκετά ανά χώρα. Στο Android 10 για παράδειγμα, η Google μπλόκαρε γενικότερα την καταγραφή κλήσεων. Για να να προσπεράσουν τον περιορισμό αυτό, οι εφαρμογές στο Play Store ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Accessibility API για να ηχογραφούν κλήσεις, κάτι που δε θα είναι εφικτό από τον επόμενο μήνα μετά τις νέες αλλαγές της Google.
Βέβαια ο περιορισμός αυτός θα ισχύει μόνο για εφαρμογές τρίτων εταιρειών. Η λειτουργία ηχογράφησης σε συσκευές όπως της Xiaomi για παράδειγμα, θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμό μέσω του Mi Dialer και δεν θα επηρεαστεί. “Αν η εφαρμογή είναι ο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss