Η Intel αλλάζει CEO τον επόμενο μήνα

Ο Bob Swan, βρίσκονταν στη θέση του CEO τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Bob Swan, παραιτείται από τη θέση του στις 15 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία. Αυτός θα αντικατασταθεί από τον Pat Gelsinger, CEO της VMware. Ο Swan είχε διοριστεί ως διευθύνων σύμβουλος της Intel πριν από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2019. Αρχικά ανέλαβε το ρόλο προσωρινά τον Ιούνιο του 2018, έπειτα την παραίτηση του προηγούμενου CEO της Intel, Brian Krzanich.

Ο Gelsinger, ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στην Intel για 30 χρόνια, θα πάρει το ρόλο του CEO σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρία. Η Intel αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό σε όλα τα προϊόντα της. Παράλληλα η Intel «χτυπήθηκε» και από την απόφαση της Apple να αλλάξει τους επεξεργαστές των Mac με άλλους που βασίζονται στην ARM αρχιτεκτονική. Την ίδια στιγμή όμως, αντιμετωπίζει και την AMD, η οποία με τους επεξεργαστές Zen φαίνεται πως κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο στο χώρο των gamers όσο και σε επαγγελματίες χρήστες. Ανταγωνισμός ο οποίος εκτείνεται και σε επίπεδο desktop υπολογιστών αλλά και laptop.

Η εταιρία είχε ανακοινώσει επίσης τον Απρίλιο του 2019 πως θα αποχωρήσει από την αγορά των 5G modem, έπειτα την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των Apple και Qualcomm που αφορούσαν παραβιάσεις σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας και δικαιώματων. Στη συνέχεια μάλιστα, η Intel πούλησε το μεγαλύτερο μέρος της modem επιχείρησής της στην Apple για $1 δις.

Το CNBC ανέφερε πως ο Swan, είχε αντιμετωπίσει έντονη κριτική για το γεγονός ότι έχει μεγάλο οικονομικό υπόβαθρο και όχι την τεχνική κατάρτιση. Πριν εργαστεί στην Intel, ο Swan βρίσκονταν ως CFO στο eBay ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και στην General Atlantic, εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Αντίθετα, ο Gelsinger ξεκίνησε την καριέρα του στην Intel και έγινε ο πρώτος διευθυντής τεχνολογίας της εταιρίας. Όπως αναφέρει το CNBC, η μετοχή της Intel ανέβηκε κατά 10% με την ανακοίνωση της έλευσης του Gelsinger.

Η Wall Street Journal αναφέρει από την άλλη πως η αποχώρηση του Swan σχετίζεται με την πίεση που ασκήθηκε από το hedge fund Third Point LLC, το οποίο ουσιαστικά ώθησε την Intel να κάνει σαρωτικές αλλαγές.

Ο Omar Ishrak, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Intel, δήλωσε:

Το διοικητικό συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι ο Pat, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ηγεσίας, θα διασφαλίσει την ισχυρή εκτέλεση της στρατηγικής της Intel για να βασιστεί στην ηγεσία των προϊόντων της και να επωφεληθεί από τις σημαντικές ευκαιρίες μπροστά καθώς συνεχίζει να μετατρέπεται από εταιρία CPU σε μία εταιρία πολλαπλών αρχιτεκτονικών XPU.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss