Η Intel ξεκινά τις αποστολές της κάρτας γραφικών Iris Xe για desktop υπολογιστές

Οι κάρτες θα αποσταλούν σε OEM κατασκευαστές για χρήση σε έτοιμα συστήματα υπολογιστών.

Οι πρώτες αυτόνομες κάρτες γραφικών της Intel για desktop υπολογιστές θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στην αγορά, ως μέρος έτοιμων συστημάτων. Η εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα την κυκλοφορία των Iris Xe, τις κάρτες γραφικών που ανέπτυξε με διάφορους συνεργάτες, μεταξύ αυτών και η Asus. Η Intel μας έδωσε για πρώτη φορά μια μικρή γεύση της κάρτας όταν αυτή βρίσκονταν υπό ανάπτυξη και ονομάζονταν DG1 στην έκθεση CES 2020. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές με κάρτες γραφικών Iris Xe Max κυκλοφόρησαν από κατασκευαστές όπως Acer, Asus και Dell.

Τώρα, η Intel θα κυκλοφορήσει και την κάρτα γραφικών Xe ειδικά για desktop υπολογιστές, αν και αυτές δεν θα είναι διαθέσιμες μεμονωμένα, παρά μόνο μέσω έτοιμων συστημάτων (prebuilt) που προορίζονται για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και mainstream χρήστες. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Anandtech, η αυτόνομη GPU DG1 βασίζεται στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών των Tiger Lake επεξεργαστών και έχει σχεδόν τις ίδιες προδιαγραφές. Μάλιστα, η έκδοση για desktop υπολογιστές έχει ελαφρώς χαμηλότερες προδιαγραφές σε σύγκριση με την αντίστοιχη των laptops.

Η κάρτα γραφικών της Intel έχει τρεις εξόδους οθόνης, υποστήριξη HDR, 80 execution units και 4GB ενσωματωμένης μνήμης LPDDR4x. Στόχος της εταιρίας είναι η mainstream αγορά και δεν προορίζεται για χρήστες που έχουν υψηλές απαιτήσεις διαμορφώνοντας από μόνοι τον υπολογιστή τους επιλέγοντας ξεχωριστά τα κομμάτια. Για να καλύψει όμως τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού χρήστη, η Intel είχε ήδη ανακοινώσει το προηγούμενο έτος ότι εργάζεται επίσης και σε μία gaming κάρτα γραφικών ονόματι Xe-HPG, η οποία θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος και θα υποστηρίζει τεχνολογίες Ray Tracing ενώ θα ενσωματώνει και μνήμη GDDR6.

  • 1

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss