Η LG θα κυκλοφορήσει φέτος το πρώτο smartphone με οθόνη που θα ξετυλίγεται

Η LG επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2021 θα παρουσιάσει το πρώτο smartphone με οθόνη που θα…ξετυλίγεται.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας CES 2021, με την εταιρεία να δείχνει ένα πολύ μικρό κλιπ από μια συσκευή με την ονομασία LG Rollable. Στο κλιπ των 8 δευτερολέπτων, βλέπουμε ένα μηχανισμό αναδίπλωσης οθόνης που από tablet  και σε οριζόντια μορφή «μικραίνει» στα επίπεδα ενός smartphone με αναλογία διαστάσεων τουλάχιστον 21:9.

 

Χωρίς να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες, θεωρείται σίγουρο ότι η LG θα φέρει στα smartphones την ίδια OLED τεχνολογία οθονών που παρουσίασε πριν 2 χρόνια στην ίδια έκθεση με τη μορφή τηλεόρασης η οποία μάλιστα ήδη κυκλοφορεί εμπορικά αλλά με τεράστιο κόστος. Φήμες πάντως αναφέρουν ότι η τεχνολογία πίσω από το συγκεκριμένο τύπο οθόνης βρίσκεται το τεχνολογικό γκρουπ BOE από την Κίνα, με την LG να έχει κάνει πάντως μια αντίστοιχη παρουσίαση πέρσι στην έκθεση SID 2020.

Τα τελευταία χρόνια το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της LG αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, με τη νοτιοκορεατική εταιρεία να μην έχει καταφέρει να αποσπάσει κάποιο σημαντικό μερίδιο καθώς και με ελάχιστες αξιόλογες προτάσεις όπως το LG G8X ThinQ και το LG Wing. Για την ώρα η εταιρεία δεν έχει παρουσιάσει κάποιο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη, αναφέροντας κατά το παρελθόν ότι κάτι τέτοιο είναι στα σχέδιά της.

  • 1

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss