Η makeup artist της Elle Fanning, Erin Ayanian Monroe, μας μίλησε αποκλειστικά για το μακιγιάζ της

Ήταν στο top 3 μας από τις Χρυσές Σφαίρες και φυσικά επικοινωνήσαμε με την μακιγιέζ της…

Η βραδιά των Golden Globes ήταν διαφορετική φέτος για όλους μας και όχι μόνο επειδή έγινε διαδικτυακά. Ακόμα και εμείς, οι fashion και beauty άνθρωποι της δημοσιογραφίας, παιδευτήκαμε για να τσεκάρουμε ταυτόχρονα τα accounts των αγαπημένων μας σταρ αλλά και των glam squad τους, ώστε να πάρουμε μία ιδέα από τα τελικά τους looks. Όταν λοιπόν είδα το look της Elle Fanning… ήθελα απλά να κλείσω τον υπολογιστή και να σταματήσω να γράφω. Ήταν από τις πρώτες σταρ που ανέβασε φωτογραφίες με το τελικό της look και τη βρήκα απλά συγκλονιστική, ποιο το νόημα να συνεχίζω. Η Elle είχε κερδίσει το virtual red carpet των Χρυσών Σφαιρών.

Συνέχισα ωστόσο και κάπως έτσι ερωτεύτηκα και τη Nicola Coughlan με το graphic φούξια μακιγιάζ της. Όπως λοιπόν επικοινώνησα με τον makeup artist της Nicola, έτσι αποφάσισα να αναζητήσω και την makeup artist της Elle ώστε να μιλήσουμε για αυτό το otherworldly μακιγιάζ που την έκανε να μοιάζει με μετενσάρκωση της Grace Kelly. Βρήκα λοιπόν την Erin Ayanian Monroe η οποία δέχτηκε πολύ ευγενικά να μου μιλήσει για αυτό το αριστούργημα που δημιούργησε.

Η Erin Ayanian Monroe γεννήθηκε στην California και λάτρεψε το μακιγιάζ γιατί μπορούσε μέσα από αυτό να μεταμορφώνει τους ανθρώπους και αυτό ξεκίνησε να κάνει με τη μητέρα και τις φίλες της. Αργότερα έγινε βοηθός του θρυλικού Kevin Aucoin αλλά και της μοναδικής Mat McGrath οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι ήταν τιμή μου που βρήκε λίγο χρόνο να μιλήσει και σε εμάς. Πριν ξεκινήσουμε όμως με το μακιγιάζ, έπρεπε να τη ρωτήσω: Πώς ήταν η φετινή εμπειρία των Golden Globes για εκείνη;

«Η φετινή χρονιά ήταν διαφορετική από κάθε άλλη για τα βραβεία γενικά αλλά και ειδικά για τις Χρυσές Σφαίρες. Κάναμε το μακιγιάζ της Elle στο σπίτι της στο Λονδίνο όπου βρισκόμαστε για τα γυρίσματα του The Great. Στην πραγματικότητα ήταν πολύ όμορφα και διασκεδαστικά το να έχεις μόνο λίγους ανθρώπους στον χώρο που έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται με την Elle. Ήμασταν μόνο εγώ, η Lorraine Glynn που επιμελείται το χτένισμά τη και ο φωτογράφος Gareth Gatrell. Πήραμε τον χρόνο μας, δεν βιαστήκαμε, φάγαμε sushi και τελικά περάσαμε υπέροχα» μου είπε και από τον τρόπο που περιέγραφε τη βραδιά, φάνηκε ότι έχει ιδιαίτερη σχέση με την Elle. «Ξεκίνησα να τη βάφω όταν ήταν 14ρων ετών κι έτσι την έχω παρακολουθήσει να μεγαλώνει σαν ηθοποιός αλλά και σαν άνθρωπος. Δεν παύει να με συναρπάζει με το ταλέντο της, με την ηθική της, με το χιούμορ και την ευγένειά της. Ξεκάθαρα τη λατρεύω» μου είπε και ναι, ήταν ξεκάθαρο το δέσιμο μεταξύ τους.

Είχε έρθει όμως η ώρα για το μακιγιάζ. Πώς εμπνεύστηκε για το μακιγιάζ που δημιούργησε; Η Elle έμοιαζε με την Grace Kelly, αυτή ήταν η έμπνευση; «Το custom Gucci φόρεμά της μας έκανε να σκεφτούμε τη χρυσή εποχή του κινηματογράφου και, ενώ δεν είχαμε την Grace Kelly στο μυαλό μας, το αποτέλεσμα έμοιαζε  ιδιαίτερα με το θρυλικό αυτό look της στα Όσκαρ, έτσι δεν είναι;!» μου απάντησε και ναι, η Elle ήταν ίδια η Grace. Προσωπικά, έχω εμμονή με την Elle Fanning, είναι ένα από τα girl crushes μου και θα μου άρεσε όπως και αν ήταν εκείνη τη βραδιά όμως, πραγματικά η Erin και όλη η ομάδα την έκαναν εξωπραγματική για ακόμα μία φορά. Πώς κατάφερε όμως να βρει αυτή την απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και το super fresh, μοντέρνο μακιγιάζ και να τη μεταφέρει στο πρόσωπο της ηθοποιού;

serum

«Όποτε κάνω ένα έντονο cat eye όπως κάναμε για τις Χρυσές Σφαίρες, διατηρώ την επιδερμίδα super fresh και λαμπερή οπότε είναι μοιραία πιο μοντέρνα. Η τελευταία μου εμμονή είναι οι σταγόνες highlighter Mon Amour Highlighting Drops της L’ Oréal Paris στην απόχρωση Iconic Glow και αυτό χρησιμοποίησα στο πρόσωπο της Elle για να δώσω αυτή τη λάμψη και να τονίζω την φρεσκάδα που ήδη έχει.» μου απάντησε και μέσα από το Instagram ανακάλυψα ότι εκτός από αυτό, προετοίμασε την επιδερμίδα της με τον ορό Revitalift Hyaluronic Serum της L’ Oréal Paris και έτσι εξηγείται ακόμα καλύτερα το τόσο δροσερό αποτέλεσμα. Τι έκανε όμως στα μάτια της και ποια προϊόντα χρησιμοποίησε;

elle eyes

«Στα μάτια χρησιμοποίησα το Super Liner Perfect Slim της L’ Oréal Paris και την αδιάβροχη Air Mascara, πάλι της της L’ Oréal Paris. Ήταν ένα super classic cat eye» μου είπε και δεν θα μπορούσα να μην ζητήσω ένα tip για να πετύχουμε και εμείς –όσο μπορούμε- αυτό το κλασικό αποτέλεσμα. «Για να βρεις την τέλεια κλίση της γραμμής, αυτή που ταιριάζει στο δικό σου πρόσωπο και τα δικά σου μάτια, πρέπει να ακολουθείς τη νοητή γραμμή που ξεκινά από τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων σου» μου είπε και αν καθίσεις στον καθρέφτη και κοιτάξεις καλά τα μάτια σου (όπως έκανα εγώ) θα καταλάβεις τι εννοεί.

Κάτι ακόμα που μου έκανε εντύπωση ήταν το ρουζ της. Ήταν απόλυτα φυσικό και το χρώμα ιδανικό για πολύ λευκά κορίτσια όπως η Elle. Η ίδια δεν είμαι τόσο λευκή αλλά ξέρω πολλά κορίτσια που παιδεύονται με τις αποχρώσεις εξαιτίας της πορσελάνινης επιδερμίδας τους οπότε έπρεπε να τη ρωτήσω και αυτό. «Το ρουζ που χρησιμοποίησα ήταν το Le Blush της L’ Oréal Paris στην απόχρωση Rosewood. Μου αρέσει να εφαρμόζω το ρουζ με ένα πολύ μεγάλο πινέλο πούδρας γιατί κάνει τα τέλεια σβησίματα και έχω αυτό το φυσικό αποτέλεσμα» μου είπε και συνέχισε: «Όσο για τα πολύ λευκά κορίτσια, το θέμα δεν είναι τόσο το ρουζ αλλά το μεικάπ και το κονσίλερ. Οι επιδερμίδες τους έχουν περισσότερο ροζ και κόκκινες αποχρώσεις συνεπώς πρέπει να αποφεύγουν οτιδήποτε κιτρινίζει. To ιδανικό κονσίλερ για αυτές τις επιδερμίδες κατά τη γνώμη μου είναι το More Than Concealer της L’ Oréal Paris στην απόχρωση Porcelain».

elle lips

Kαι επειδή ξέρω ότι αναρωτιέσαι, στα χείλη της Elle, η Erin δεν χρησιμοποίησε ένα αλλά δύο κραγιόν. Έκανε μία μείξει ανάμεσα στο Color Riche κραγιόν της L’ Oréal Paris στην απόχρωση Pink Fever και το Ultra Matte Les Macarons της L’ Oréal Paris στην απόχρωση Guava Gush. Και τα δύο μαζί δημιούργησαν αυτό το απόλυτα φυσικό, elegant αλλά και τόσο sexy όσο πρέπει χρώμα.

Το μακιγιάζ της Elle λοιπόν ήταν super chic και elegant αλλά παράλληλα μοντέρνο και φρέσκο και η υπέροχη Erin δεν χρησιμοποίησε πάρα πολλά προϊόντα. Με καλή διάθεση, sushi, αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη αλλά και με επιλεγμένα υλικά, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μακιγιάζ που –για εμάς εδώ στο beauty department– θα μείνει στην ιστορία και θα λέμε: Θυμάσαι την Elle Fanning στις Χρυσές Σφαίρες το 2021;

Erin, thank you so much, you are amazing!

Διάβασε ακόμα: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO! Μιλήσαμε με την key makeup artist της σειράς Ratched για τα looks που δημιούργησε

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss