Η Meta ανακοινώνει το Quest 3 VR headset με τιμή $499,99

Το headset έρχεται αυτό το φθινόπωρο (πιθανότερος μήνας ο Οκτώβριος) με μια έκδοση των 128GB η οποία θα κοστίζει 499,99 δολάρια καθώς και “μια πρόσθετη έκδοση για όσους θέλουν περισσότερο χώρο”, με άγνωστη για την ώρα τιμή. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Quest 2, ο σχεδιασμός του Quest 3 είναι ελαφρύτερος και πιο άνετος, με “40% λεπτότερο οπτικό προφίλ” (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το υλικό που ακουμπάει στο πρόσωπο), ενώ ένα νέο chip Snapdragon στο εσωτερικό του προσφέρει διπλάσια απόδοση γραφικών.

Είναι επίσης συμβατό με τα παιχνίδια του Quest 2, κάτι θετικό, αφού το παλιό headset παραμένει στην κυκλοφορία αλλά σε χαμηλότερη τιμή. Συγκεκριμένα η Meta δήλωσε ότι από τις 4 Ιουνίου, η τιμή του Quest 2 θα μειωθεί κατά 100 δολάρια στα 299,99 δολάρια για την έκδοση των 128GB, ενώ η έκδοση των 256GB θα κοστίζει 349,99 δολάρια από 429,99 δολάρια. Η κίνηση αυτή αναιρεί την περσινή αύξηση της τιμής του βασικού μοντέλου και καθιστά την έκδοση με πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο φθηνότερη από ό,τι ήταν πριν.

Αν ενδιαφέρεστε για το Quest 3, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες οι οποίες θα γίνουν σταδιακά διαθέσιμες.

Επιπλέον, μια επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού για το Quest 2 και το ακριβότερο Quest Pro της Meta θα αυξήσει την απόδοση της CPU και της GPU τους και θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία Dynamic Resolution Scaling.

Η ανακοίνωση του Quest 3 έρχεται λίγες ημέρες πριν η Apple ανακοινώσει το πολυδιαφημισμένο headset μικτής πραγματικότητας και λίγες ώρες πριν από την παρουσίαση παιχνιδιών στην πλατφόρμα VR της. Η Meta δήλωσε ότι στην παρουσίαση θα δούμε έναν ΑΑΑ τίτλο ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης Meta Connect που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

image.png.0ec8b74802f5d421bea60d664507ef7c.png

Quest 2 (αριστερά) – Quest 3 (δεξιά)

Είχαμε ήδη μια αρκετά καλή ιδέα για το τι να περιμένουμε από το Quest 3, αφού ο Mark Gurman του Bloomberg περιέγραψε λεπτομερώς την πρώτη του εμπειρία με τη συσκευή. 

Στο βίντεο που συνοδεύει την ανακοίνωση φαίνονται ξεκάθαρα οι τρεις νέες περιοχές αισθητήρων στο μπροστινό μέρος της συσκευής, οι οποίες διαφοροποιούνται περισσότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις, όπως συμβαίνει και με τον ιμάντα του headset. Βλέπουμε επίσης τα νέα χειριστήρια Touch Plus με haptics TruTouch “για εμπειρίες που μπορείτε να αισθανθείτε”, χωρίς τους παλιούς δακτυλίους που υπήρχαν για την παρακολούθηση της θέσης του χρήστη. 

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss