Η Microsoft ίσως φέρει τα Android apps στα Windows 10 εντός του 2021

Η αμερικανική εταιρία λέγεται πως σκέφτεται να προσθέσει εφαρμογές Android στο Microsoft Store.

Ήδη γίνεται κάποιος να εκτελέσει Android εφαρμογές στα Windows 10 χάρη σε διάφορους emulators όπως το Bluestacks, αλλά η Microsoft ίσως τελικά φέρει την επίσημη υποστήριξη ώστε τα apps να τρέχουν χωρίς την εγκατάσταση τρίτων προγραμμάτων.

Ο Zac Bowden της ιστοσελίδας Windows Central αναφέρει ότι η εταιρία σκέφτεται να φέρει τα Android apps στα Windows μέσα στο 2021. Πιο συγκεκριμένα, αυτά ίσως γίνουν διαθέσιμα απευθείας μέσα από το Microsoft Store.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς ακριβώς η Microsoft θα ενσωματώσει αυτή την υποστήριξη ή αν τελικά η ενημέρωση θα γίνει διαθέσιμη και στα Windows για ARM. Δεδομένου όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εφαρμογών Android έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα συσκευές ARM, ίσως έχει νόημα τα apps να γίνουν και σε αυτή την έκδοση Windows διαθέσιμα.

Ωστόσο, πολλές εφαρμογές όπως το Gmail, Uber κι άλλες, χρειάζονται τις Google Play υπηρεσίες για να λειτουργήσουν και δεν είναι σαφές αν η Microsoft σκοπεύει να τις υποστηρίξει. Πάντως, κι άλλες πλατφόρμες που έφεραν υποστήριξη Android εφαρμογών, όπως το BlackBerry 10 και οι δοκιμαστικές εκδόσεις Windows 10 Mobile, δεν υποστήριζαν υπηρεσίες Google Play.

Σε κάθε περίπτωση, η υποστήριξη Android εφαρμογών θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στα Windows 10, ειδικά τώρα όπου το MacOS θα υποστηρίζει εφαρμογές iPad και iPhone.Και με την ενδεχόμενη υποστήριξη των εφαρμογών του Android, ίσως περισσότεροι προγραμματιστές αρχίσουν να δημιουργούν τις εφαρμογές τους ώστε αυτές να υποστηρίζουν καλύτερα τις μεγαλύτερες οθόνες.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss