Η Microsoft ενισχύει την παραγωγικότητα των προγραμματιστών στα Windows με το Dev Home

Με το Dev Home, η Microsoft διευκολύνει τους προγραμματιστές να στήνουν και να χρησιμοποιούν Windows Dev συστήματα. Μια νέα ενότητα Dev Home των Windows 11 είναι διαθέσιμη σε δοκιμαστικό στάδιο από την προηγούμενη εβδομάδα και περιλαμβάνει τη δυνατότητα ρύθμισης περιβαλλόντων ανάπτυξης για συστήματα που θα συνδέονται με το GitHub και τα σχετικά repos, ενώ θα εγκαθιστούν εργαλεία, πακέτα και πολλά άλλα.

«Η ζωή ως προγραμματιστής περιλαμβάνει συνεχώς χειροκίνητη ρύθμιση dev συστημάτων με πάρα πολλά κλικ, πολλαπλές συνδέσεις με τα στοιχεία του χρήση σε εφαρμογές και υπηρεσίες καθώς και πλοήγηση σε μη βέλτιστες επιδόσεις του συστήματος. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι διαδικασίες αποσπούν την προσοχή του χρήστη και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγικότητά του», παραδέχεται ο επικεφαλής των Windows, Panos Panay.

Το Dev Home χρησιμοποιεί το Windows Package Manager (winget) της Microsoft για τη δημιουργία ενός αρχείου ρυθμίσεων για την εγκατάσταση των εφαρμογών, εργαλείων και packages που οι προγραμματιστές χρειάζονται. Περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα διαμόρφωσης περιβαλλόντων για προγραμματισμό στο cloud χρησιμοποιώντας το Microsoft Dev Box και το GitHub Codespaces.

Η Microsoft δημιούργησε επίσης το Dev Drive μέσα στο Dev Home, έναν νέο μέσο αποθήκευσης που είναι προσαρμοσμένο για προγραμματιστές. Αυτό χρησιμοποιεί το τελευταίο Resilient File System (ReFS) της Microsoft μαζί με μια λειτουργία απόδοσης για το Microsoft Defender που θα βελτιώσει τους χρόνους κατασκευής για βαριές λειτουργίες I/O έως και 30%. «Η νέα λειτουργία επιδόσεων (performance mode) είναι πιο ασφαλής για τους φόρτους εργασίας σας από τις εξαιρέσεις φακέλων ή διεργασιών, παρέχοντας μια απόλυτη λύση για την εξισορρόπηση της ασφάλειας με την απόδοση», λέει ο Panay. Οι προγραμματιστές μπορούν επιπλέον να προσθέσουν τις επιλογές Dev Drive στη ρύθμιση του περιβάλλοντός τους για τα νέα Windows dev συστήματα.

image.png.4572ba0d239a88e81fb76dd3eaf360ba.pngΤέλος, το Dev Home έχει επίσης σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν μια γρήγορη εικόνα των project στα οποία εργάζονται μέσω widgets του GitHub που φέρνουν στην επιφάνεια ζητήματα και pull requests του GitHub. Η Microsoft συνεργάζεται με την ομάδα του Xbox για να προσθέσει το GDK στο Dev Home για όσους αναπτύσσουν βιντεοπαιχνίδια, ενώ θα υποστηρίζονται επίσης προσαρμοσμένες επεκτάσεις για το Dev Home.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss