Η Microsoft εξηγεί γιατί τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης στο Web χρησιμοποιούν τόσο μεγάλη μνήμη | TechNode.gr – Εγγύηση στην τεχνολογία

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εάν έχετε ελέγξει ποτέ τον διαχειριστή εργασιών σας κατά την περιήγηση στον Ιστό, τότε είμαι βέβαιος ότι θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των διαδικασιών που εκτελούνται στο παρασκήνιο για ένα μόνο παράθυρο προγράμματος περιήγησης.

Καθώς οι χρήστες ανησυχούν συχνά για τον αριθμό των διαδικασιών στο παρασκήνιο και τη χρήση μνήμης, η Microsoft μοιράστηκε πρόσφατα μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησής της Edge , η οποία μπορεί να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά μας.

Σε μια πρόσφατη επίσημη ανάρτηση ιστολογίου , η Microsoft εξήγησε την «αρχιτεκτονική πολλαπλών διαδικασιών» του Microsoft Edge. Η εταιρεία μοιράστηκε αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης στο Web για να εξηγήσει πώς αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν μνήμη στις συσκευές των χρηστών.

Πολλαπλές διαδικασίες, περισσότερη χρήση μνήμης

Τώρα, η Microsoft λέει ότι τα περισσότερα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο Web χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική πολλαπλών διαδικασιών , πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης είναι κατακερματισμένο σε διαφορετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση, παρακάτω είναι οι διαφορετικές διαδικασίες ενός σύγχρονου προγράμματος περιήγησης:

Διαδικασία προγράμματος περιήγησης Αυτή είναι η κύρια διαδικασία, η οποία βοηθά στη διαχείριση παραθύρων και καρτελών και ελέγχει το πλαίσιο του προγράμματος περιήγησης, όπως η γραμμή διευθύνσεων και τα κουμπιά εμπρός και πίσω. Επίσης δρομολογεί προνομιακή πρόσβαση σε βοηθητικές διαδικασίες όπως αιτήματα δικτύου και πρόσβαση σε αρχεία.
Διαδικασίες απόδοσης Αυτά ελέγχουν τον τρόπο απόδοσης των ιστότοπων σε μια καρτέλα εκτελώντας κώδικα που παρέχεται από τον ιστότοπο. Διαχειρίζονται HTML (Hypertext Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets), JavaScript, εικόνες και άλλα. Η χρήση των πόρων κάθε διαδικασίας απόδοσης ποικίλλει ανάλογα με το περιεχόμενο που φιλοξενείται.
Διαδικασία GPU Αυτή η διαδικασία είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία με την GPU (μονάδα επεξεργασίας γραφικών) και χειρίζεται όλες τις εργασίες GPU. Η GPU είναι ένα κομμάτι υλικού που εκτελεί γρήγορα υπολογισμούς που σχετίζονται με γραφικά και στέλνει την έξοδο σε μια οθόνη για προβολή. Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης χρησιμοποιούν το GPU για γρήγορη απόδοση ιστοσελίδων.
Διαδικασίες χρησιμότητας Η αναπαραγωγή ήχου, η υπηρεσία δικτύου, η λήψη βίντεο, η αποκωδικοποίηση δεδομένων και ο διαχειριστής συλλογών χειρίζονται όλες αυτές τις διαδικασίες, έτσι ώστε το Microsoft Edge να μπορεί να ελέγχει και να ελέγχει την πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους και να συντονίζει τη χρήση των παγκόσμιων πόρων συστήματος.
Διαδικασίες προσθήκης και διαδικασίες επέκτασης Οι διαδικασίες προσθήκης περιέχουν ενεργές προσθήκες όπως το Adobe Flash και οι διαδικασίες επέκτασης περιέχουν ενεργές επεκτάσεις. Κάθε διαδικασία εκτελεί τον κωδικό που παρέχεται από την προσθήκη ή την επέκταση. Η χρήση των πόρων κάθε διαδικασίας ποικίλλει ανάλογα με τον παρεχόμενο κώδικα. Κάθε διαδικασία έχει επίσης κώδικα που επιτρέπει την προσθήκη ή την επέκταση να επικοινωνεί με το πρόγραμμα περιήγησης και τις διαδικασίες απόδοσης.
Διαδικασία χειρισμού σφαλμάτων Αυτό παρακολουθεί την υγεία των διαφορετικών διαδικασιών στο Microsoft Edge. Σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας του Microsoft Edge, αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει το πρόγραμμα περιήγησης να συλλάβει και να μεταδώσει αναφορές σφαλμάτων σε διακομιστές της Microsoft. Χρησιμοποιούμε αυτές τις αναφορές σφαλμάτων για να βρούμε και να διορθώσουμε σφάλματα.

Έτσι, κάθε μία από τις διαδικασίες χρησιμοποιεί κάποιο μέρος της μνήμης του υπολογιστή σας και δημιουργεί μια δική του διαδικασία φόντου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε τόσες πολλές διαδικασίες στο παρασκήνιο να εκτελούνται στο παράθυρο του task manager μας.

Οφέλη της αρχιτεκτονικής πολλαπλών διαδικασιών

Τώρα, παρόλο που αυτή η αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί περισσότερη μνήμη για τον χρήστη, έχει επίσης πολλά οφέλη. Η Microsoft σημειώνει ότι, όπως και κάθε άλλο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης , η Microsoft χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική πολλαπλών διεργασιών «για καλύτερη ασφάλεια, αξιοπιστία και υπευθυνότητα πόρων ως προς τον τρόπο με τον οποίο το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί πόρους» .

Επιπλέον, καθώς κάθε στοιχείο του προγράμματος περιήγησης είναι τμηματοποιημένο και έχει τη δική του διαδικασία, το κακόβουλο λογισμικό δεν μπορεί να αναλάβει ταυτόχρονα ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης. “Εάν το κακόβουλο λογισμικό εκμεταλλευτεί μια αδυναμία ασφάλειας σε μία από τις διαδικασίες απόδοσης, είναι δύσκολο για αυτό να ξεφύγει από αυτήν τη διαδικασία και να επηρεάσει μια άλλη διαδικασία.” , προσθέτει την ανάρτηση.

Έτσι, παρόλο που τα προγράμματα περιήγησης ιστού χρησιμοποιούν ένα τεράστιο κομμάτι της μνήμης των συσκευών μας, βοηθά επίσης τα προγράμματα περιήγησης να μας προστατεύουν από κακόβουλα προγράμματα στο Διαδίκτυο.

πηγή

Share the load!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss