Η Microsoft θα μπορούσε να φέρει εφαρμογές Android στα Windows 10

Είναι ήδη δυνατή η εκτέλεση εφαρμογών Android σε υπολογιστές με Windows 10 χάρη σε εξομοιωτές όπως το Bluestacks και άλλοι, αλλά φαίνεται ότι η Microsoft ενδέχεται να αποκόψει τις τρίτες εφαρμογές και να φέρει υποστήριξη εφαρμογών Android απευθείας στην πλατφόρμα των Windows 10. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πώς ακριβώς θα εφαρμόσει η Microsoft αυτό και αν θα έρθει στα Windows on Arm.

Το τελευταίο σίγουρα έχει νόημα δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των εφαρμογών Android κατασκευάζονται με γνώμονα τις συσκευές Arm.

Ωστόσο, πολλές εφαρμογές όπως το Gmail, το Uber και άλλες χρειάζονται υποστήριξη των Υπηρεσιών Google Play, αλλά δεν είναι σαφές εάν η Microsoft σκοπεύει να προσφέρει αυτήν τη σουίτα. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι, άλλες πλατφόρμες που προσφέρουν εγγενή συμβατότητα εφαρμογών Android (π.χ. BlackBerry 10, πρώιμες προεπισκοπήσεις των Windows 10 Mobile) δεν έχουν παραδώσει την ενσωμάτωση εγγενών υπηρεσιών Google Play.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, η Microsoft αναφέρεται εσωτερικά σε αυτό το νέο σύστημα ως “Project Latte”. Προφανώς θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να μεταφέρουν τις εφαρμογές Android τους στο Microsoft Store απευθείας με ενημερώσεις κώδικα. Θεωρητικά, αυτό θα επέτρεπε στους χρήστες να αναζητούν απλώς τις αγαπημένες τους εφαρμογές Android στο MS Store και στη συνέχεια να τις εγκαθιστούν όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή των Windows.

Φυσικά, το μεγάλο ερώτημα εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τις Υπηρεσίες Google Play. Χωρίς αυτό, ορισμένες εφαρμογές δεν θα λειτουργούσαν σωστά. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς σκοπεύει η Microsoft να το αντιμετωπίσει ή εάν θα επικεντρωθεί μόνο σε εφαρμογές που δεν απαιτούν την πλήρη λειτουργία των Υπηρεσιών Play.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss