Η Mitsubishi Electric παραποιούσε τις δοκιμές ασφάλειας και διασφάλισης ποιότητας των μετασχηματιστών που πουλούσε για δεκαετίες

Η Mitsubishi Electric, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών συστημάτων και συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) στον κόσμο, παραδέχτηκε πρόσφατα ότι οι δοκιμές διασφάλισης ποιότητας που πραγματοποιούσε στους μετασχηματιστές της -εδώ και δεκαετίες- ήταν εσφαλμένες και παραπλανητικές.

Χιλιάδες τέτοιοι ακατάλληλοι, από την άποψη της διασφάλισης ποιότητας, μετασχηματιστές βρίσκονται τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Mitsubishi Electric «πιάστηκε» να παραποιεί δεδομένα σε δοκιμές ασφάλειας και διασφάλισης ποιότητας.
Ο γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών με έδρα το Τόκιο αποκάλυψε πρόσφατα ελαττώματα στις διαδικασίες δοκιμών διασφάλισης ποιότητας (QA), συμπεριλαμβανομένης και της παραποίησης αριθμών στις εκθέσεις της που αφορούν τους μετασχηματιστές. Με έσοδα $34 δισεκατομμυρίων και 138.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, η Mitsubishi Electric είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή εξοπλισμού αυτοκινήτων, συστημάτων κλιματισμού, μετασχηματιστών βαρέος τύπου και ημιαγωγών. Τον Απρίλιο που μας πέρασε, η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μίας έρευνας που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2021 υπό την ηγεσία μιας εξωτερικής επιτροπής. Ο στόχος της έρευνας ήταν να εξετάσει σε βάθος στις κακές πρακτικές ποιοτικού ελέγχου της Mitsubishi Electric.
“Πολλές επιθεωρήσεις μετασχηματιστών ισχύος 22KV 2MVA και άνω που κατασκευάστηκαν στο Transmission & Distribution Systems Center της Mitsubishi Electric στο Ako, στην επαρχία Hyogo, αποκάλυψαν την αποτυχία συμμόρφωσης με τα πρότυπα δοκιμών που ζητήθηκαν από τους πελάτες της εταιρείας, οι οποίοι απαιτούσαν να συμμορφώνονται με τα πρότυπα της Japan Electrotechnical Committee (JEC), International Electrotechnical Commission (IEC) και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss