Η Nvidia απαιτεί από τους κατασκευαστές laptop να είναι πιο ξεκάθαροι με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των RTX 3000

Μια κίνηση που θα κάνει την αγορά ενός gaming laptop πιο εύκολη για τους καταναλωτές.

Η Nvidia πλέον θα απαιτεί από τους κατασκευαστές gaming laptop που χρησιμοποιούν τις RTX 3000 κάρτες γραφικών της, να είναι πιο ξεκάθαροι με την ισχύ των συστημάτων τους, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να καταλάβει την απόδοση του συστήματος που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Όπως δήλωσε η Nvidia στο The Verge, πλέον οι εταιρείες θα πρέπει να δημοσιεύουν τη συχνότητα του προϊόντος και τη συνολική γραφική απόδοση στις αντίστοιχες σελίδες – με σκοπό το κοινό να γνωρίζει, έστω και στο περίπου, τι εποδόσεις μπορεί να περιμένει.

Παρόλα αυτά, οι εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν αν πρόκειται για τις Max-Q εκδόσεις, διότι όπως είπε ένας αντιπρόσωπος της Nvidia “το Max-Q δεν είναι πλέον μέρος του ονόματος της GPU“. Πλέον, η ονομασία Max-Q θα υποδηλώνει πως το laptop χρησιμοποιεί κάρτα της σειράς RTX 3000 και υποστηρίζει τεχνολογίες όπως Whisper Mode 2, Dynamic Boost 2, και Advanced Optimus. Παλαιότερα, η ονομασία Max-Q έκανε πιο εύκολο να ξεχωρίζει κανείς την γενική απόδοση του laptop, χωρίς να ξέρει κανείς τις συχνότητες.

Βέβαια είναι θετικό να βλέπουμε την Nvidia να προωθεί πληροφορίες από τα προϊόντα της και μάρκετινγκ υλικό. Τώρα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν σχετικά ευκολότερα την επιλογή τους βάση των χαρακτηριστικών, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν κάποιο σχετικό review ή να αναμένουν λεπτομέρειες στα τεχνικά χαρακτηριστικά από άλλους αγοραστές.

Με τα τεχνικά χαρακτηριστικά δημόσια από κατασκευαστές και την ονομασία Max-Q να μην προσδιορίζει πλέον την απόδοση της κάρτας γραφικών, οι συχνότητες και η κατανάλωση είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή επιλογή του πελάτη.

Απαιτούμε από τους OEM να ενημερώσουν τις σελίδες προϊόντων τους για τις τεχνολογίες Max-Q για κάθε GeForce laptop τους, όπως και τις συχνότητες και την κατανάλωση – που δίνει μια γενική εικόνα για την απόδοση της GPU“.

Τέλος, η Nvidia πρόσθεσε πως οι κατασκευαστές ξεκίνησαν ήδη τη σχετική ενημέρωση προϊόντων, με τις Asus και Gigabyte να είναι από τις πρώτες που ανανέωσαν σελίδες. Βέβαια εκκρεμούν αρκετοί κατασκευαστές, αλλά σταδιακά θα γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss