Η Nvidia διέθεσε επιτέλους drivers ανοικτού κώδικα για Linux

Μπορεί εδώ και χρόνια να «άφηνε υπονοούμενα», ωστόσο μόλις πρόσφατα η Nvidia έδειξε ότι έχει πραγματικά πρόθεση να «ανοίξει» τουλάχιστον ένα κομμάτι από τον κώδικα των drivers για Linux των καρτών γραφικών της, όπως εδώ και χρόνια πράττουν οι AMD και Intel με τις δικές τους λύσεις.

Παλαιότερα, οι χρήστες του Linux που επιθυμούσαν να αποφύγουν την ιδιόκτητη σουίτα οδηγών της Nvidia έπρεπε να βασιστούν σε λογισμικό αντίστροφης μηχανικής όπως το πρότζεκτ Nouveau που λειτουργούσε αποτελεσματικότερα σε παλαιότερο hardware της εταιρείας και στην καλύτερη περίπτωση προσέφερε ανεπαρκή υποστήριξη στα τελευταία χαρακτηριστικά των καρτών γραφικών της Nvidia.
«Αυτή η έκδοση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης των GPUs της NVIDIA στο Linux, για τη στενότερη ενσωμάτωση με το λειτουργικό σύστημα και για τη διευκόλυνση της αποσφαλμάτωσης, της ενσωμάτωσης και της συνεισφοράς των προγραμματιστών» αναφέρεται σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog της εταιρείας. «Για τους παρόχους διανομών Linux, τα modules ανοιχτού κώδικα αυξάνουν την ευχρηστία. Βελτιώνουν επίσης την “out-of-the-box” εμπειρία χρήσης για την υπογραφή και τη διανομή των οδηγών για τις κάρτες γραφικών της Nvidia. Η Canonical και η SUSE μπορούν πλέον να ενσωματώσουν άμεσα τα ανοικτού κώδικα modules για τον kernel με τις διανομές Ubuntu και SUSE Linux Enterprise τους» διαβάζουμε στην ανάρτηση της Nvidia.
Η Nvidia διέθεσε συγκεκριμένα τον ανοικτού κώδικα Kernel driver με διπλή άδεια MIT/GPL και επί του παρόντος δεν φαίνεται να υπάρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss