Η Razer δημιούργησε μάσκα N95 με RGB και φωνητική ενίσχυση

Και συνεργάζεται με ομάδα ιατρών και επιστημόνων για την ανάπτυξή της

Την εξυπνότερη μάσκα το κόσμου ισχυρίζεται πως κατασκεύασε η Razer, μια επαναχρησιμοποιήσιμη μάσκα N95 με κωδική ονομασία Project Hazel. Ο σχεδιασμός που παρουσιάστηκε υλοποιήθηκε με ανακυκλωμένο πλαστικό που είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε γρατσουνιές, ενώ το διαφανές πλαστικό επιτρέπει την ανάγνωση χειλιών σε συνομιλίες.

Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Razer αναφέρεται στο Project Hazel ως χειρουργική μάσκα N95, αλλά δεν έχει αποκτήσει ακόμη καμία από τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παρόλα αυτά, τόνισε πως συνεργάζεται με ομάδα ιατρών και επιστημόνων που βοηθούν στην ανάπτυξη της μάσκας.

Τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της μάσκας βρίσκονται στις δύο κυκλικές συσκευές κοντά στις άκρες του στόματος. Οι συγκεκριμένες χρησιμοποιούνται για εξαερισμό, δίνοντας παράλληλα μια φουτουριστική εμφάνιση. Η Razer ισχυρίζεται ότι το Project Hazel θα χρησιμοποιεί ενεργούς αναπνευστήρες τύπου δίσκου, φιλτράροντας τον αέρα που εισπνέεται, καθώς και το CO2 που εκπνέεται. Η εταιρεία σημείωσε ότι θα πιστοποιηθεί πως φιλτράρει το 95% των αερομεταφερόμενων σωματιδίων, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19 και άλλων κοινών παθογόνων.

Οι αναπνευστήρες είναι αποσπώμενοι και επαναφορτιζόμενοι, αν και η Razer παραλείπει να μοιραστεί δύο πολύ σημαντικές πληροφορίες: πόσο καιρό θα είναι αποτελεσματικοί και πώς η Razer θα ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται αντικατάσταση. Ένας εκπρόσωπος είπε στο The Verge ότι η διάρκεια ζωής των αναπνευστήρων βρίσκεται υπό δοκιμές και όταν τα φίλτρα θα πρέπει να αντικατασταθούν, η Razer οραματίζεται πως οι χρήστες θα ειδοποιούνται μέσω μιας εφαρμογής για smartphones.

Ενσωματωμένα μικρόφωνα και ενισχυτές στους αναπνευστήρες θα ενισχύουν τη φωνή χρηστών μέσω της μάσκας, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία για την ένταση φωνής. Ακόμη δεν έχει γίνει δοκιμή υπό πραγματικές συνθήκες, αλλά η Razer δήλωσε ότι συνεργάζεται με μηχανικούς ήχου της THX για να βρει μια ισορροπία ως προς το πόσο δυνατά πρέπει να είναι τα ηχεία.

Παράλληλα η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Project Hazel είναι άνετο, παρά την τεχνολογία που φέρει. Η μάσκα σφραγίζει την περιοχή γύρω από τη μύτη και το πηγούνι του χρήστη και χρησιμοποιεί ρυθμιζόμενους βρόχους αυτιών, ώστε να εφαρμόζει σωστά σε διάφορους υποψήφιους αγοραστές (αν και αναμένεται να είναι αρκετά πιο βαριά από μια απλή μάσκα).

Φυσικά, δεν θα ήταν προϊόν Razer αν δεν ερχόταν με Chroma RGB LEDs. Κάθε μία από τις συσκευές αναπνευστήρα, μπορεί να προγραμματιστεί για να φωτίζει όπως επιθυμεί ο χρήστης. Και στο σκοτάδι, ένα ξεχωριστό σετ από LED ενεργοποιείται αυτόματα για να φωτίζει το στόμα του χρήστη, ώστε να φαίνεται όταν μιλάει. Άγνωστη παραμένει η αποτελεσματικότητά τους για την ώρα, αλλά μπορεί να φανούν χρήσιμα.

Τέλος, η Razer θέλει να παρέχει κάθε μάσκα Project Hazel με θήκη φόρτισης που θα αποστειρώνει τη μάσκα με υπεριώδες φως όταν δεν χρησιμοποιείται, αν και αυτό βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο, πειραματικό στάδιο.

  • Haha 2

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss