Η Samsung ξανά στην κορυφή των κορυφαίων κατασκευαστών smartphone, τρίτη η Xiaomi ξεπερνώντας την Apple

Σημαντικές ανατατάξεις στη λίστα των κορυφαίων κατασκευαστών smartphone, σε μια αγορά που δείχνει σημάδια ανάκαμψης τους τελευταίους μήνες. 

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της IDC, οι συνολικές αποστολές smartphone κυμάνθηκαν στα 353 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, στα ίδια περίπου επίπεδα με την περσινή επίδοση, και με κάποιους κατασκευαστές να επανέρχονται δριμύτεροι. Από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή της Samsung που παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 2,9% καταλαμβάνοντας ξανά την κορυφή της σχετικής λίστας από τη Huawei. Συνολικά η κορεατική εταιρεία διέθεσε στην αγορά 80,4 εκατομμύρια συσκευές, κάτι που αντιστοιχεί σε μερίδιο αγοράς 22,7%. Παρόμοιες επιδόσεις αναφέρουν οι εταιρείες Canalys και Counterpoint, οι οποίες και αυτές με τη σειρά τους τοποθετούν τη Samsung στην κορυφή των κατασκευαστών smartphone. 

Τα στοιχεία της IDC δείχνουν ακόμα μείωση στις αποστολές της Huawei, ειδικότερα σε ότι αφορά την Κίνα, όπου η μείωση κυμαίνεται στο 15% ενώ στην Ευρώπη, η επίδοση της κινεζικής εταιρείας είναι μικρότερη κατά 25% σε σχέση με το 2019, μια επίδοση που οφείλεται εκτός από την πανδημία, κυρίως στον εμπορικό πόλεμο Αμερικής-Κίνας.

Από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην αναφορά της IDC είναι η τεράστια αύξηση που παρουσιάζει η Xiaomi, εκτοπίζοντας την Apple από την τρίτη θέση, με 42% περισσότερες αποστολές σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σημαντικό ρόλο στην επίδοση αυτή έπαιξε η ενίσχυση στην παραγωγική ικανότητα της Xiaomi στην Ινδία, όπου αντίστοιχα οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη χώρα παρουσίασαν μεγάλη αύξηση. Πάντως IDC και Counterpoint αναφέρουν ότι η Apple θα ανακάμψει το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, όταν και θα κυκλοφορήσουν επίσημα τα μοντέλα της σειράς iPhone 12, μετά από την καθυστέρηση που δημιουργήθηκε φέτος εξαιτίας της πανδημίας. 

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss