Η Samsung Display προωθεί OLED οθόνες laptop στα 90Hz για μαζική παραγωγή

Με αρκετές εταιρίες του χώρου να ετοιμάζονται να παρουσιάσουν φέτος νέα μοντέλα με οθόνες OLED 14 ιντσών

Η Samsung Display ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να προωθήσει σε μαζική παραγωγή τις πρώτες OLED οθόνες στα 90Hz για laptop, προσθέτοντας πως πολλοί κατασκευαστές αναμένεται να διαθέσουν νέα μοντέλα με τις συγκεκριμένες οθόνες μέσα στο έτος. Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Choi Joo-sun, η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Μάρτιο σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Τα πάνελ θα είναι μεγέθους 14 ιντσών, χωρίς όμως να γνωστοποιούνται άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως ανάλυση ή αναλογία απεικόνισης. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα διαθέσει αρκετές εκδοχές, αναλόγως το laptop στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν. Αυτό στο οποίο αναφέρθηκε η Samsung είναι ο χρόνος απόκρισης των OLED, δηλώνοντας πως πρακτικά παρέχουν ίδια ποιότητα απεικόνισης όπως μια LCD οθόνη στα 120Hz σε περιεχόμενο με γρήγορο υλικό. Δυστυχώς δεν αναφέρθηκε κανένα όνομα κατασκευαστή που θα τις χρησιμοποιήσει στα νέα μοντέλα.

Οι OLED οθόνες αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένες σε laptop, έκαναν την εμφάνισή τους σε κάποια gaming laptops ως επιλογές. Βέβαια το αντάλλαγμα της απεικόνισης ήταν οι χαμηλότεροι ρυθμοί ανανέωσης. Και παρόλο που και η Samsung προσπαθούσε να προωθήσει τις OLED οθόνες μέσω του Galaxy Chromebook το περασμένο έτος, ο διάδοχός του βλέπουμε πως θα κυκλοφορήσει με φθηνότερη QLED οθόνη. Τέλος, με την ανακοίνωση αυτή από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή OLED πάνελ, φαίνεται πως τα OLED laptop θα γίνουν σιγά-σιγά πιο διαδεδομένα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss