Η Sony έχει ήδη πουλήσει περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 5

Το gaming τμήμα της Sony είχε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του.

Αν και η Sony δεν φαίνεται να έχει ακόμη και έως σήμερα αρκετά αποθέματα PS5, αυτό δεν την εμπόδισε να πουλήσει περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια κονσόλες επόμενης γενιάς το 2020. Πωλήσεις αντίστοιχες με αυτές που είχε το PS4 το πρώτο τρίμηνο κυκλοφορίας του, το 2013. Σε συνδυασμό με τις 1,4 εκατομμύρια πωλήσεις PS4, το gaming τμήμα της Sony είχε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία του με έσοδα που άγγιξαν τα $8,4 δισεκατομμύρια, δηλαδή 40% αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Αυξημένα ήταν και τα κέρδη κατά 50% στα $763 εκατομμύρια, λόγω των αυξημένων πωλήσεων παιχνιδιών που αντιστοιχούν σε έσοδα $4,6 δισεκατομμυρίων. Μάλιστα, τα έσοδα των παιχνιδιών ήταν διπλάσια σε σύγκριση από αυτά των πωλήσεων hardware, τα οποία ανήλθαν σε $2,3 δισεκατομμύρια.  Η Sony σημείωσε επίσης αύξηση 9% στα έσοδα από PlayStation Plus συνδρομές και άλλες δικτυακές λειτουργίες.

Με την κυκλοφορία του PS5 να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, η Sony επιβεβαίωσε πως με κάθε κονσόλα που πωλείται «χάνει χρήματα» καθώς έχει θέσει «στρατηγικά» τις αρχικές τιμές στις δύο κονσόλες με αποτέλεσμα αυτές να είναι χαμηλότερες από το ίδιο το κόστος κατασκευής. Επίσης, και το κόστος κυκλοφορίας της κονσόλας μείωσε τα πιθανά επιπλέον κέρδη, όπως άλλωστε αναμένονταν από μία ολοκαίνουργια κονσόλα.

Η Sony Electronics σημείωσε καλή πορεία στο τελευταίο τρίμηνο (Q3), με τα συνολικά έσοδα να μειώνονται ελαφρώς και τα λειτουργικά έσοδα να αυξάνονται κατά 25,4% στο $1 δισεκατομμύριο. Η Sony αναφέρει πως αυτό οφείλεται σε έναν καλύτερο συνδυασμό προϊόντων αλλά και τη μείωση του λειτουργικού κόστους στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, οι πωλήσεις κινητών και φωτογραφικών μηχανών μειώθηκαν, συνεχίζοντας μια τάση που ισχύει τόσο για τη Sony αλλά και άλλους κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών και κινητών συσκευών, με την Apple παρ’ όλα αυτά να αποτελεί τη μεγάλη εξαίρεση.

Η Sony σε γενικές γραμμές είχε ένα καλό τρίμηνο συνολικά με όλα τα τμήματά της να δείχνουν κερδοφόρα, με το τμήμα gaming να ηγείται για άλλη μία φορά αυτής της λίστας. Το μόνο που απομένει τώρα, είναι να βελτιωθεί η παραγωγή PS5, ώστε όλοι να καταφέρουν να αγοράσουν την αγαπημένη τους κονσόλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss