Η Sony ZV-E1 είναι μια compact Full Frame Mirrorless κάμερα για vloggers, με δυνατότητα εναλλαγής φακών και αλμυρή τιμή

Μεταξύ των συναρπαστικών δυνατοτήτων της, μπορεί κανείς να βρει εγγραφή βίντεο σε 4K/60p ανάλυση, σε 4:2:2 10-bit all-intra και σε κάρτες μνήμης SDHC/SDXC, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για κινηματογραφιστές και δημιουργούς περιεχομένου (κυρίως vloggers). H LCD οθόνη 3″ πολλαπλών γωνιών ] ανοίγει στο πλάι για εύκολη παρακολούθηση και προσφέρει λειτουργίες αφής κατά την εγγραφή, καθώς και με διάταξη και λαβή ελέγχου βελτιστοποιημένη για vlogging.

Διαθέτει αισθητήρα 35mm full-frame CMOS Exmor R με οπίσθιο φωτισμό, με περίπου 12,1 ενεργά megapixel, ο οποίος προσφέρει υψηλή ευαισθησία, χαμηλό θόρυβο και εντυπωσιακό bokeh. Με έως και 8 φορές μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ από προηγούμενους τύπους, ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ XR «ενισχύει αισθητά την απόδοση υψηλής ευαισθησίας, την απόδοση διαβαθμίσεων, την αναπαραγωγή χρωμάτων, την απόδοση χαμηλού θορύβου και πολλά άλλα». Ο μεγάλος όγκος δεδομένων που παράγεται από τον αισθητήρα εικόνας μπορεί να επεξεργαστεί σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και κατά τη λήψη υλικού 4K (QFHD: 3840 x 2160) σε 120p . Ο επεξεργαστής BIONZ XR συμβάλλει επίσης σημαντικά στη βελτίωση της ταχύτητας και της ακρίβειας της AF.

Η ZV-E1 διαθέτει S-Cinetone το οποίο είναι βασισμένο στην τεχνολογία Cinema Line της Sony. Παρέχει φυσικούς μεσαίους τόνους που είναι απαραίτητοι για την καλή εμφάνιση του χρώματος του δέρματος, ώστε να προσφέρει κινηματογραφική ποιότητα.

Ακόμα η κάμερα ενσωματώνει ένα μικρόφωνο υψηλής απόδοσης με 3 κάψουλες και μεταβλητή κατευθυντικότητα, το οποίο μπορεί να λαμβάνει καθαρό ήχο σε εξωτερικούς χώρους, όπου ο άνεμος και ο περιβαλλοντικός θόρυβος μπορεί να αποτελούν πρόβλημα, και παρέχεται με ένα προστατευτικό κάλυμμα που μπορεί να μειώσει σημαντικά τον θόρυβο του ανέμου κατά τη φωτογράφιση σε ανεμώδη εξωτερικά περιβάλλοντα. Οι ρυθμίσεις κατευθυντικότητας Auto , Front , All Directions , και Rear  είναι διαθέσιμες για να ταιριάζουν σε διάφορα περιβάλλοντα, και αλλάζει αυτόματα σε μια κατεύθυνση σύμφωνα με την αναγνώριση προσώπου, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να κάνουν βέλτιστες εγγραφές.

Διαθέτει επίσης ευέλικτο ISO, το οποίο ρυθμίζεται σε AUTO ή χειροκίνητα μεταξύ 640 και 102400 (160 και 409600 στη λειτουργία διευρυμένου ISO και προφίλ εικόνας με δυνατότητα ανάθεσης LUT, ώστε οι χρήστες να μπορούν να δημιουργούν συγκεκριμένες εμφανίσεις όταν κάνουν λήψεις σε άλλες λειτουργίες εκτός από μία από τις προκαθορισμένες λειτουργίες καταγραφής.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της νέας φωτογραφικής μηχανής της Sony είναι το αυτόματο καδράρισμα με βάση το AI για βίντεο, ιδανικό για την καταγραφή συνεντεύξεων, μουσικών παραστάσεων και μαγειρικής. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης θέματος βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, η λειτουργία Auto Framing περικόπτει αυτόματα το καρέ για να διατηρεί το θέμα σε περίοπτη θέση κατά τη λήψη βίντεο. Ακόμη και χωρίς να μετακινείτε τη φωτογραφική μηχανή, το καδράρισμα προσαρμόζεται συνεχώς ώστε να ακολουθεί ομαλά το θέμα, κάτι που θα είναι επίσης χρήσιμο για τη λειτουργία λήψης ενός ατόμου. Το θέμα προς παρακολούθηση μπορεί να επιλεγεί εύκολα μέσω της ευαίσθητης οθόνης αφής της κάμερας ή της εφαρμογής Creator’s App σε smartphone.

Η νέα ZV-E1 θα είναι διαθέσιμη τον Μάιο του 2023 στην Ελλάδα, με τιμή που έχει οριστεί στα €2700 για το σώμα και €3000 σε kit.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss