Η Tesla αγοράζει bitcoin αξίας 1.5 δισ. δολαρίων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να το δέχεται για αγορά των αυτοκινήτων της

Η ξέφρενη πορεία του Bitcoin συνεχίζεται, με τη βοήθεια του Elon Musk αυτή τη φορά.

Σε μια κίνηση έκπληξη, η Tesla γνωστοποίησε σήμερα μέσω της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), ότι προχώρησε στην αγορά bitcoin αξίας 1.5 δισ. δολαρίων. Ίσως πιο σημαντική είναι όμως η είδηση ότι η εταιρεία αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επιτρέψει στο μέλλον την αγορά των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων, με χρήση του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος. 

Αναμενόμενα οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε άνοδο την τιμή του bitcoin κατά 10%, με την αξία ενός bitcoin να ξεπερνά πλέον τα 40.000 δολάρια. Στην αναφορά της στην Επιτροπή η Tesla αναφέρει ότι η κίνηση αυτή της προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να διαφοροποιηθεί περαιτέρω και να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις της. 

Η ψήφος εμπιστοσύνης μιας εταιρείας όπως η Tesla στο bitcoin, έρχεται ως συνέχεια αρκετών tweets του ιδρυτή και CEO της, Elon Musk τις τελευταίες εβδομάδες, στις οποίες εξέφρασε το θαυμασμό του προς το κρυπτονόμισμα. Απαντώντας σε χρήστη στο Twitter ο οποίος τον προέτρεπε να προχωρήσει σε μετατροπή του οικονομικού ισολογισμού της Tesla από δολάρια σε bitcoin, ο Musk ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι είναι δυνατή αγορά τεράστιων ποσών σε bitcoin.

Με τις διάφορες δηλώσεις του. το τελευταίο διάστημα ο Musk επηρέασε την τιμή όχι μόνο του Bitcoin αλλά και του Dodgecoin, ενός ψηφιακού νομίσματος που δημιουργήθηκε ως μια “χιουμοριστική” απάντηση στα κρυπτονομίσματα αλλά βρέθηκε να διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κεφαλαιοποιήσεις ανάμεσά τους και σε ελάχιστο διάστημα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss