Η Uber κέρδισε την έφεση που είχε υποβάλλει για τη λειτουργία της στο Λονδίνο

Παράταση ζωής 18 μηνών τουλάχιστον για την Uber στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στα τέλη του 2019, η Uber έχανε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο καθώς δεν ήταν σε θέση να τηρήσει τα στάνταρ ασφαλείας του φορέα συγκοινωνιών Transport for London. Η Uber όπως ήταν λογικό εφεσίβαλε την απόφαση και κάτι λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, η προσπάθειές της ανταμείφθηκαν. Ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει πως το δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση, απεφάνθη πως η Uber είναι σε θέση να προσφέρει με ασφάλεια τις υπηρεσίες της, δίνοντάς της άδεια λειτουργίας διάρκειας 18 μηνών.

Η Uber βέβαια είχε εξασφαλίσει τη λειτουργία της για το διάστημα μέχρι την εκδίκαση της έφεσής της (η προσωρινή άδεια είχε εκδοθεί το 2018 και είχε διάρκεια 15 μηνών), οπότε πρακτικά οι υπηρεσίες της συνεχίστηκαν κανονικά. Το εφετείο εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Uber εργάστηκε μεθοδικά όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να διορθώσει τις “ιστορικές αποτυχίες” της και να βελτιώσει τα στάνταρ της.

Η Uber χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντάς την ως αναγνώριση της δέσμευσής της για παροχή ασφαλών υπηρεσιών. Πρόσθεσε δε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τον φορέα Transport for London προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των πελατών της. Η Ένωση Οδηγών Ταξί που εκπροσωπεί τα περίφημα μαύρα ταξί του Λονδίνου, χαρακτήρισε από την πλευρά της την απόφαση ως “καταστροφή για το Λονδίνο”, αναφέροντας πως η Uber δημιούργησε την ψευδαίσθηση πως προέβη σε αλλαγές.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss