Η United τοποθετεί οθόνες 4K και Bluetooth στα αεροπλάνα της

 

Όχι, δεν θα κάνει ως δια μαγείας τα καθίσματα φαρδύτερα ή το χώρο για τα πόδια μεγαλύτερο, αλλά θα σας αποσπάσει την προσοχή με μια μεγαλύτερη, πιο ευκρινή οθόνη ψυχαγωγίας εν πτήσει και -κάποιοι ίσως το βρουν ακόμα πιο συναρπαστικό- με υποστήριξη Bluetooth. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι εγκαθιστά σχεδόν 300.000 μονάδες οθονών Astrova της Panasonic Avionics για την ψυχαγωγία εν πτήσει (IFE) σε επιλεγμένα νέα αεροσκάφη Boeing 787 και Airbus A321XLR. 

Πρόκειται για οθόνες που τοποθετούνται στην πλάτη των καθισμάτων και οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογία 4K OLED, η οποία υπόσχεται πιο ευκρινή ποιότητα εικόνας και καλύτερη αναλογία αντίθεσης από πολλά άλλα συστήματα IFE. Η εταιρεία αναφέρει ότι η Astrova μπορεί επίσης να παρέχει υψηλής πιστότητας 3D χωρικό ήχο (spatial sound) μέσω της τελευταίας τεχνολογίας Bluetooth. Έτσι δεν θα χρειάζεται να χρησιμοποιείτε ενσύρματα ακουστικά ή να έχετε μαζί σας ένα από αυτά τα Bluetooth dongles μόνο και μόνο για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ασύρματα ακουστικά σας. Το Astrova διαθέτει επίσης θύρες USB-C, ικανές να φορτίζουν τo smartphone και το tablet σας με ταχύτητες 100 watt.

Όπως σημειώνει η Aviation Week, τα αεροπλάνα Boeing 787 και Airbus A321XLR αποτελούν μέρος του διεθνούς στόλου της United, αλλά η αεροπορική εταιρεία φέρεται να εξοπλίζει και τα εγχώρια αεροπλάνα της με τα συγκεκριμένα συστήματα. Οι οθόνες θα εγκατασταθούν στο πλαίσιο του προγράμματος United Next, το οποίο στοχεύει να τοποθετήσει μια οθόνη κατά την πτήση σε κάθε κάθισμα. Η United σχεδιάζει να παρέχει στους επιβάτες της πρώτης θέσης πρόσβαση σε οθόνες 13 ιντσών και στους επιβάτες της οικονομικής θέσης με οθόνες IFE 10 ιντσών. 

Στην ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες ανέφεραν ότι η συμφωνία τους θα επιτρέψει στη United να αναβαθμίσει τις οθόνες Astrova τα επόμενα χρόνια. Το σύστημα IFE χρησιμοποιεί μια αρθρωτή αρχιτεκτονική με μια αποσπώμενη περιφερειακή μπάρα που καθιστά εύκολη την προσθήκη νεότερων τεχνολογιών και την ενημέρωση των σταθμών Bluetooth ή φόρτισης. Ωστόσο, καμία αναβάθμιση δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα αφού η αεροπορική εταιρεία έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει να εγκαθιστά τα συστήματα ψυχαγωγίας μέχρι το 2025.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss