Η Xiaomi ξεπερνά την Apple και γίνεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία smartphone στον κόσμο

Έρχονται μερικές καλές ειδήσεις από την Ινδία, καθώς από ότι φαίνεται η παγκόσμια αγορά smartphone δείχνει επίσης σημάδια ανάκαμψης. Σύμφωνα με έρευνα της IDC, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone ξεπέρασαν τα 353 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο του 2020, λίγο πίσω από τα επίπεδα που καταγράφηκαν ένα χρόνο πριν. Όμως, ορισμένοι κατασκευαστές smartphone ανέκαμψαν περισσότερο από άλλους.

Ήταν ένα θετικό τρίμηνο για τη Samsung. Αν και αυξήθηκε κατά μόλις 2,9% σε ετήσια βάση, αυτό ήταν αρκετό για να ανακτήσει το προβάδισμα στην αγορά smartphone από την Huawei. Η κορεατική εταιρεία απέστειλε 80,4 εκατομμύρια μονάδες για μερίδιο αγοράς 22,7%. Τόσο η Canalys όσο και η Counterpoint κατέγραψαν τη Samsung ως τον κορυφαίο κατασκευαστή smartphone το τρίτο τρίμηνο του 2020 καθώς η πτώση της Huawei συνεχίζεται. Την μεγαλύτερη άνοδο στην αγορά smartphone σημείωσε η Realme με το εντυπωσιακό 123%.

Τα προβλήματα της κινεζικής εταιρείας στη δύση επιδεινώνονται από πτώσεις αποστολών στη χώρα καταγωγής της. Η εταιρεία σημείωσε μείωση στις αποστολές στην Κίνα κατά 15%, σύμφωνα με την IDC. Τα δεδομένα της Canalys δείχνουν επίσης ότι οι αποστολές της Huawei μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση στην Ευρώπη.

Η άνοδος της Xiaomi συνεχίζεται

Ενώ η Huawei εξακολουθεί να κατέχει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, η Xiaomi απειλεί να την ανατρέψει. Πάλι.

Η Xiaomi σημείωσε ετήσια αύξηση 42% σύμφωνα με τα δεδομένα της IDC, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις αποστολές της Apple και διεκδίκησε μερίδιο αγοράς 13,1% παγκοσμίως. Αυτή η αύξηση ρεκόρ είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι έστειλε περίπου δύο εκατομμύρια περισσότερες μονάδες από την εταιρία που είναι στην πέμπτη θέση την Vivo πριν την πανδημία. Αυτή η ανάπτυξη ενισχύθηκε από την ανάκαμψη της παραγωγικής ικανότητας στην Ινδία, αντικατοπτρίζοντας και τις επιδόσεις της εταιρείας στη χώρα αυτή.

Η καθυστερημένη κυκλοφορία της σειράς iPhone 12 δεν βοήθησε την Apple το τρίτο τρίμηνο του 2020. Η IDC, αναφέρει ότι η εταιρεία της τέταρτης θέσης απέστειλε πέντε εκατομμύρια λιγότερες μονάδες από έτος σε έτος, ετήσια πτώση σχεδόν 11%. Τόσο το Counterpoint όσο και το IDC αναμένουν ότι η εταιρεία θα ανακάμψει μόλις ξεκινήσει η νέα ναυαρχίδα της.

Τέλος, το καλύτερο από τα υπόλοιπα οι μάρκες του ομίλου BBK.

Η Vivo σημείωσε μικρή αύξηση στις αποστολές smartphone από έτος σε έτος, αλλά διατηρεί την πέμπτη θέση της παγκοσμίως, σύμφωνα με τα δεδομένα της IDC. Το Counterpoint το αμφισβητεί αυτό, τοποθετώντας την Oppo στην πέμπτη θέση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υποδηλώνει ότι οι εταιρείες χωρίζονται από ένα μερίδιο αγοράς 1%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Realme είχε μεγάλη ανάκαμψη το τρίτο τρίμηνο του 2020. Το Counterpoint υποδηλώνει ότι η εταιρεία είδε την ισχυρότερη ανάπτυξη μεταξύ των OEM σε παγκόσμιο επίπεδο, με αύξηση κατά 132% στις αποστολές από τρίμηνο σε τρίμηνο. Η ερευνητική εταιρεία την τοποθετεί στην έβδομη θέση παγκοσμίως. Η OnePlus σημείωσε τριμηνιαία αύξηση 96% λόγω των επιδόσεών της στην Ινδία και τη Δυτική Ευρώπη.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss