Θρίαμβος Ελλήνων μαθητών στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Φέτος οι μαθητές από τις 9 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020 διαγωνίστηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά, καθώς η διοργάνωση ήταν προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία Covid-19 και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Αρχηγός και υπαρχηγός της ομάδας μας ήταν οι μαθηματικοί Αγγελική Βλάχου και  Ευαγγελία Λώλη. Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν δέκα χώρες της περιοχής της  Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οκτώ ακόμη φιλοξενούμενες χώρες από Ασία και Ευρώπη.

Οι έξι Έλληνες μαθητές, που συμμετείχαν στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων κατάφεραν να πάρουν δύο Χρυσά, δυο Αργυρά και δυο Χάλκινα Μετάλλια σε έναν πολύ δύσκολο διαγωνισμό, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των Ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Συγκεκριμένα:

Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη – Χρυσό Μετάλλιο
Φωτιάδης Πρόδρομος Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας – Χρυσό Μετάλλιο
Τζαχρήστας Γεώργιος 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων – Αργυρό Μετάλλιο
Λιάμπας Παναγιώτης Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη – Αργυρό Μετάλλιο
Πετράκης Εμμανουήλ 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου -Χάλκινο Μετάλλιο
Θέμελης Στυλιανός 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων-  Χάλκινο Μετάλλιο

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και όλοι μας συγχαίρουμε θερμά τους μαθητές της Ελληνικής ομάδας και τους καθηγητές τους, οι οποίοι δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια και διαφημίζουν θετικά την χώρα μας στο εξωτερικό.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss