Θύμα επίθεσης ransomware η CD Projekt Red, απειλείται με διαρροή των υποκλαπέντων δεδομένων

Οι δράστες ισχυρίζονται πως απέκτησαν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των Cyberpunk 2077 και Witcher 3

Η CD Projekt ανακοίνωσε πως δέχτηκε επίθεση από hackers, οι οποίοι κατόρθωσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρίας, να κρυπτογραφήσουν ορισμένα τερματικά και να συγκεντρώσουν “κάποια δεδομένα” από την πολωνική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών. 

Η εταιρία πίσω από το Cyberpunk 2077 ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ενδώσει στις απαιτήσεις ούτε να διαπραγματευτεί το οτιδήποτε με τους δράστες της επίθεσης, ενώ παράλληλα δεν έχει λόγους να πιστεύει πως διέρρρευσαν τα όποια προσωπικά δεδομένα παικτών ή χρηστών των υπηρεσιών της.

Μέσα από την ανάρτησή της στο Twitter, με την οποία ενημέρωσε για την επίθεση, η εταιρία κοινοποίησε και το σημείωμα που άφησαν οι δράστες, οι οποίοι ισχυρίζονται πως απέκτησαν πρόσβαση στον πηγαίο κώδια των Cyberpunk 2077Witcher 3Gwent, καθώς και μίας “ακυκλοφόρητης έκδοσης του Witcher 3“. Οι hackers απειλούν να δημοσιεύσουν τον πηγαίο κώδικα, μαζί με εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας που αναφέρονται σε νομικά και οικονομικά θέματα, καθώς και ζητήματα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, “εφόσον δεν καταλήξουμε σε κάποια συμφωνία”.

Στην ανακοίνωσή της, η CD Projekt ενημερώνει πως θωράκισε τις υποδομές της και έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία επαναφοράς των δεδομένων από τα αντίγραφα ασφαλείας, τα οποία παρέμειναν ακέραια. Eπιπλέον, δηλώνει πως έχει ενημερώσει τις “αρμόδιες αρχές”, ενώ έχει έρθει σε επαφή και με ειδικούς στην ιχνηλάτηση τέτοιων ενεργειών.

Η επίθεση αυτή έρχεται στον απόηχο των προβλημάτων που συνόδευσαν την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077. To παιχνίδι διατέθηκε στην αγορά έχοντας διάφορα bugs και προβλήματα επιδόσεων στα PC, ενώ ήταν σχεδόν αδύνατο να τρέξει σωστά σε παλαιότερες κονσόλες. Λίγο μετά, η Sony απέσυρε το παιχνίδι από το Playstation Store, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, ενώ ανάλογη δυνατότητα προσέφερε και η Microsoft

Η CD Projekt ήρθε αντιμέτωπη με έντονες αποδοκιμασίες, λόγω της απόφασής της να κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι το οποίο, σύμφωνα με τους επικριτές, δεν είναι ολοκληρωμένο. Η εταιρία από την πλευρά της δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αφορούν τον τρόπο που τρέχει το Cyberpunk 2077, μέσα από μια σειρά διορθωτικών αρχείων. Εντωμεταξύ, βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγή επενδυτών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως παραπλανήθηκαν σχετικά με τις επιδόσεις του τίτλου πριν την κυκλοφορία του. Η εταιρία έχει δεχθεί επίσης επικρήσεις λόγω κάποιων ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοί της υποχρεώθηκαν να κάνουν μεγάλες υπερωρίες κατά το διάστημα των μηνών που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας.

  • Like 1

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss