Ιδέες για να διακοσμήσεις τα ράφια του σπιτιού σου!

Όταν μιλάμε για διακόσμηση ραφιών, μπορούμε να είμαστε απόλυτα ελεύθεροι και δημιουργικοί! Υπάρχουν χιλιάδες ιδέες για διακόσμηση στο σπίτι που μπορείς να επιλέξεις. Χιλιάδες σχήματα για ραφιέρες, χρώματα, υλικά κατασκευής και στυλ!

Σήμερα, συγκέντρωσα για σένα πολλές διαφορετικές ιδέες για το πώς μπορείς να διακοσμήσεις τα ράφια του σπιτιού σου. Ίσως να βρεις τρόπους που δεν είχες καν φανταστεί! Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και εμπνεύσου από τις ιδέες μας!

Απίστευτοι συνδυασμοί για να διακοσμήσεις τις ραφιέρες σου!

Μία από τις αγαπημένες μου επιλογές είναι οι ραφιέρες σε περίεργα σχήματα, που φαίνονται σαν να είναι “πλεγμένες” μεταξύ τους. Θα τις βρεις σε διάφορα σχήματα, τετράγωνα, εξάγωνα, μικρά ή μεγάλα και κάνουν πάντα τη διαφορά.

Δες επίσης: 5 Όμορφες ιδέες για διακόσμηση του σπιτιού με ράφια!

Σου προτείνω να επιλέξεις βιβλία ή μικρά βαζάκια ή κεριά τα οποία όλα θα ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα. Μετά μπορείς να κάνεις ανάμεσά τους έναν συνδυασμό για κάθε ράφι της σύνθεσης.

ραφάκια με σχήμα εξαγώνου

ραφάκια με σχήμα εξαγώνου

Για ακόμη πιο μαγικό αποτέλεσμα, μπορείς να βρεις ένα ψεύτικο αναρριχώμενο φυτό και να το στερεώσεις γύρω από τη ραφιέρα σου, αφού πρώτα “κρύψεις” από κάτω φωτεινά σποτάκια. Αν δε σου είναι εύκολο να βάλεις σποτ για τον φωτισμό, μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο “κορδέλα” με φωτάκια led με το μέτρο και να την κολλήσεις γύρω από τη ραφιέρα σου.

Καθώς θα καλύψεις με το ψεύτικο φυτό από πάνω, δε θα φαίνεται μέχρι να βραδιάσει και το αποτέλεσμα θα είναι άψογο!

ραφιέρα με φυτό και φωτισμό

ραφιέρα με φυτό και φωτισμό

Μια άλλη επιλογή είναι να πάρεις μια σύνθεση από ράφια διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων όπως στη φωτογραφία από κάτω. Έπειτα, βρες μπουκάλια από ποτά ή παρόμοια μεταξύ τους βαζάκια και μοίρασέ τα σε κάθε ραφάκι!

Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα μοντέρνο και θα δώσει ένα πιο ιδιαίτερο στυλ σε όλο σου το σπίτι!

ραφάκια με ποτά και μπουκάλια

ραφάκια με ποτά και μπουκάλια

Εξίσου αγαπημένη ιδέα είναι η διακόσμηση ραφιών με μονόχρωμα αντικείμενα. Αυτή την επιλογή μπορείς να την κάνεις ευκολότερα με βιβλία ή κηροπήγια σε έναν ουδέτερο τόνο. Εγώ σου προτείνω το λευκό-μπεζ, που είναι κλασσικό και αγαπημένο!

 Δημιούργησε πρωτότυπους συνδυασμούς στα ράφια σου!

μονοχρωμία σε διακόσμηση ραφιών

μονοχρωμία σε διακόσμηση ραφιών

Μπροστά από μια μίνιμαλ διακόσμηση με λευκά αντικείμενα, μπορείς να βάλεις ένα σκαμπό ψάθινο ή σε έντονο χρώμα, ώστε να “σπάσει” τη μονοχρωμία και να δώσει μια πιο σοφιστικέ νότα στον χώρο σου!

μίνιμαλ άσπρα βιβλία και φυτό

μίνιμαλ άσπρα βιβλία και φυτό

Φυσικά από τη διακόσμηση των ραφιών σου δεν μπορούν να λείπουν μερικά γλαστράκια ή φυτά. Αν δε θες να μπεις στη διαδικασία να τα φροντίζεις και να τα προσέχεις, μπορείς να προμηθευτείς ψεύτικα. Στην αγορά κυκλοφορούν απομιμήσεις φυτών που  δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ψεύτικα!

Προσπάθησε να μην υπερβάλεις με το μέγεθός τους όμως. Είναι προτιμότερο να βάλεις 2 ή 3 μικρά, ανάλογα πάντα και με το μέγεθος της ραφιέρας σου, παρά κάποιο ογκώδες που θα φαίνεται δυσανάλογο σε σχέση με την υπόλοιπη ραφιέρα.

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για αρχάριους!

Μία από τις πιο διαχρωνικές τάσεις στη διακόσμηση ραφιέρας είναι να τοποθετείς ένα μικρό καθρέφτη δίπλα ή κοντά στο γλαστράκι!

διακόσμηση ραφιού με μικρά φυτά

διακόσμηση ραφιού με μικρά φυτά

Δες τις τάσεις στη διακόσμηση ραφιών!

Για πιο “γήινο” αποτέλεσμα, μπορείς να βρεις στην αγορά πέτρες σε διάφορα μεγέθη ή σχήματα. Προσπάθησε να κάνεις έναν συνδυασμό ουδέτερων χρωμάτων και να τις τοποθετήσεις με ένα συγκεκριμένο μοτίβο σε κάποιο ράφι.

Από τη μεγαλύτερη στη μικρότερη ή από τη πιο σκούρη στην πιο ανοιχτή. Μια έξυπνη ιδέα είναι να επιλέξεις χρωματισμούς από τη χρωματική παλέτα που έχει ο καναπές σου ή κάποιο άλλο ογκώδες στον χώρο έπιπλο!

μικρά διακοσμητικά στο χρώμα καναπέ

μικρά διακοσμητικά στο χρώμα καναπέ

Γενικότερα δε σημαίνει ότι όσο πιο πολλά αντικείμενα βάλεις στη ραφιέρα σου τόσο πιο όμορφη θα γίνει. Ίσα ίσα!Πρέπει να κινείσαι πάντα με γνώμονα το μέγεθος και αυτής και του χώρου σου. Αν, λοιπόν, το κάθε ράφι έχει μήκος περίπου 1 μέτρο πχ, βάλε ένα ή δύο αντικείμενα στο καθένα.

Έχε στον νου σου ότι τα πιο απαλά χρώματα τείνουν να δείχνουν τον χώρο πάντα λιγότερο συνωστισμένο! Διάλεξε λευκά ή μπεζ βαζάκια ή όστρακα. Βάλε μόνο ένα αντικείμενο σε πιο σκούρη απόχρωση.

Δες επίσης: 15 Έξυπνες ιδέες που μπορείς να κάνεις με ράφια του ΙΚΕΑ!

Ακόμη κι αν τα ράφια σου φαίνονται άδεια, μπορείς να βάλεις δύο μεγάλα καλάθια συμμετρικά ακριβώς από κάτω τους. Έτσι, θα είσαι και μοντέρνα και θα έχεις δημιουργήσει έξτρα αποθηκευτικό χώρο!

μεγάλα καλάθια κάτω από ραφιέρα ίδιο χρώμα

μεγάλα καλάθια κάτω από ραφιέρα ίδιο χρώμα

Όπως θα έχεις καταλάβει, αγαπάμε τον φωτισμό! Φτιάξε μια “επιμελώς ατημέλητη” συμμετρία στη ραφιέρα σου. Βάζοντας σε διαφορετικό σημείο κάθε ραφιού τα μικροαντικείμενά σου. Βάλε κρυφό φωτισμό εσωτερικά. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!

ραφιέρα με κρυφό εσωτερικό φωτισμό

ραφιέρα με κρυφό εσωτερικό φωτισμό

Τρόποι για να γεμίσεις τα ράφια σου!

Μία ακόμη επιλογή είναι να κάνεις μια τεράστια σύνθεση από κορνίζες σε διαφορετικά μεγέθη πάνω στα ράφια σου! Οι αντιθέσεις των μεγεθών είναι πολύ στυλάτες. Βάλε μικρές κορνίζες μπροστά από μεγάλες.

Πρόσεξε μόνο να μην το παρακάνεις με τα χρώματα. Είναι καλό όλες οι κορνίζες να έχουν το ίδιο χρώμα!

διακόσμηση ραφιών με σετ από κορνίζες

διακόσμηση ραφιών με σετ από κορνίζες

Αν έχεις ραφιέρες που είναι “κλειστές” από 3 μεριές, πολύ έξυπνο είναι να τοποθετήσεις στιβαγμένα ξύλα από τζάκι στο τελευταίο ράφι. Δίνουν έναν τόνο πιο ρουστίκ που θα κάνει τον χώρο σου να ξεχωρίζει!

ράφια με ξύλα από τζάκι

ράφια με ξύλα από τζάκι

Τέλος, αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν ευρύχωρο μπάνιο με μπανιέρα, κάνε το εξής. Φτιάξε ραφάκια τοίχου ακριβώς πάνω από την μπανιέρα σου σαν να είναι “εντοιχισμένα”.

Δες επίσης: 6 Κομψές ιδέες για διακόσμηση μικρών χώρων!

Πάρε όμορφα μεγάλα βάζα από το εμπόριο και γέμισέ τα με άλατα. Απογείωσε τη διακόσμηση με όστρακα και σαπούνια σε πλάκα στα ίδια χρώματα!

εντοιχισμένα ράφια μπάνιου με άλατα

εντοιχισμένα ράφια μπάνιου με άλατα

Μοίρασε την αγάπη σου εαν βρήκες το άρθρο ενδιαφέρον πατώντας στη καρδούλα.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss