Ιστορική επίσκεψη πάπα Φραγκίσκου στο Ιράκ εν μέσω κινδύνων ασφαλείας και πανδημίας

Το πρώτο του διεθνές ταξίδι μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιεί ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος έφτασε σήμερα στο Ιράκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πάπα στη χώρα αυτή.

Παρότι ο επιδημιολογικός κίνδυνος δεν έχει περάσει και ενώ εκφράζονται και φόβοι για την ασφάλεια του ταξιδιού, ο 84χρονος Πάπας χαρακτήρισε την επίσκεψη του «επιβεβλημένο καθήκον».

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, θα προσπαθήσει να καθησυχάσει την φθίνουσα χριστιανική κοινότητα και να επιδιώξει δια-θρησκευτικό διάλογο συναντώντας τον μεγάλο αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, τον ανώτατο ηγέτη για τους σιίτες του Ιράκ και του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης, ο Πάπας θα κυκλοφορήσει μόνος σε έρημους λόγω του lockdown δρόμους, που ανακατασκευάσθηκαν για την περίσταση, στην χώρα που κατέγραψε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19, με περισσότερα από 5.000 ημερησίως.

Περίπου 10.000 Ιρακινοί, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επιφορτίζονται με την προστασία του Πάπα, ο οποίος θα μετακινείται με θωρακισμένο όχημα, ελικόπτερο και αεροπλάνο, πετώντας ορισμένες φορές και επάνω από εδάφη που εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πάπας δεν θα έχει επαφή με το πλήθος, αφού οι Ιρακινοί θα παρακολουθήσουν την επίσκεψη από τις τηλεοράσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss