Ιταλία: Πρόστιμο 10€ εκατομμυρίων στην Apple για παραπλανητικές πρακτικές

Η επιτροπή ανταγωνισμού της χώρας έκρινε πως η αμερικανική εταιρεία δεν έδινε αρκετές πληροφορίες σχετικά με την αντίσταση σε νερό, ενώ τέθηκε και θέμα με τους όρους της εγγύησης.

Οι ιταλικές αρχές έκριναν πως η Apple παραπλάνησε τους καταναλωτές, όσον αφορά την αντοχή ενάντια σε νερό όπως και την σχετική κάλυψη εγγύησης που παρέχεται για μερικά μοντέλα iPhone.

Πιο συγκεκριμένα, για τα μοντέλα iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, η Apple αναφέρει πως υπάρχει αντίσταση στο νερό σε βάθος από ένα έως τέσσερα μέτρα για έως και τριάντα λεπτά (ανάλογα τη συσκευή).

Αυτό που δεν αναφέρει, όπως τονίζεται, είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες παρέχεται προστασία. Οι δοκιμές διεξάγονται σε εργαστήρια κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες και με καθαρό, στατικό νερό. Σε πραγματικές συνθήκες καθημερινότητας, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να αντιμετωπίσει τέτοιες συνθήκες, καθώς το νερό πιθανότατα δε θα είναι ούτε καθαρό ούτε και ελεγχόμενο. 

Επιπλέον, έγινε αναφορά στους όρους της εγγύησης, οι οποίοι δεν καλύπτουν την οποιαδήποτε ζημιά προκλήθηκε από υγρά. Σημειώνεται πως όταν προωθείται τόσο «επιθετικά» η αδιαβροχοποίηση ως μια δυνατότητα του κινητού, δεν δύναται η εγγύηση να μην καλύπτει φθορές από νερό ή άλλα υγρά.

Μια από τις ιταλικές διαφημίσεις των iPhone βρίσκεται παρακάτω, η οποία όντως τονίζει την αντοχή του iPhone 11 Pro σε νερό (μεταξύ άλλων). Το Reuters ζήτησε από την Apple να τοποθετηθεί επί του θέματος, όμως η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss