Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο: «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης», ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το λάθος που έκανε ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία το 2018 για τη φαρμακευτική κάνναβη, καθώς παρά την τότε καταψήφιση τώρα φέρνουν σχετικό νομοσχέδιο.

«Το 2018 κάναμε λάθος!» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε πως δεν έχει πρόβλημα να το παραδεχθεί. Έκρινε δε ότι «δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε την φαρμακευτική κάνναβη και στην πορεία του χρόνου καταλάβαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μετάσχει (σε αυτό το εγχείρημα) και δεν έχει κανέναν μελανό σημείο, καμία ηθική μομφή».

Μάλιστα, ο Αδ. Γεωργιάδης αναγνώρισε και εξήρε τον ρόλο του Ν. Καρανίκα σε σχέση με το εν λόγω ζήτημα. «Να αναγνωρίσουμε τη συμβολή στη συζήτηση του κ. Καρανίκα!» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχουμε συγκρουστεί, ωστόσο, στην περίπτωση της φαρμακευτικής κάνναβης είμαι ειλικρινής: η παρουσία Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό τον τιμά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 ο Αδ. Γεωργιάδης, όντας στην αντιπολίτευση, δήλωνε: «Ψάχνω εδώ και δυόμισι χρόνια να δω ποια είναι η πρώτη επένδυση που έχει φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Γιατί δεν έχει φέρει καμία. Fraport, αεροδρόμια, Cosco.Όλα είναι του Σαμαρά. Ο μπάφος! Το χασίς. Η πρώτη επένδυση που προδιαφημίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στην Ελλάδα είναι ο μπάφος. Πολύ ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ομολογώ ότι είναι εξαιρετικά ταιριαστό! Πάει πακέτο με την ιδεολογία και την εικόνα αυτής της κυβερνήσεως. Και υπό την έννοια αυτή συμφωνώ».