Και αυτή η Τσικνοπέμπτη πέφτει Πέμπτη

Δεν προλάβαμε καλά καλά να χωνέψουμε τα γλυκά από τον Άγιο Βαλεντίνο και το ημερολόγιο δείχνει ότι αυτή η Πέμπτη είναι Τσικνοπέμπτη. Ο οργασμός σε ότι έχει να κάνει με ψησταριές, κάρβουνα, κρεατικά και όλα όσα αφορούν το κόσμο του ψησίματος απογειώνεται και κορυφώνεται αυτή την Πέμπτη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που όμως βιώνουν ένα δράμα μιας και η δίαιτα είναι στο φόρτε της και φοβούνται ότι η κάπνα της Τσικνοπέμπτης θα συναγωνίζεται την κάπνα από τα αποκαϊδια της δίαιτας τους. Ας σοβαρευτούμε παιδιά. Και ας χαλαρώσουμε.

Τα επιστημονικά δεδομένα είναι κατηγορηματικά. Η Τσικνοπέμπτη πέφτει Πέμπτη και είναι μία μέρα όπως οι υπόλοιπες της εβδομάδας. Οι μελέτες τονίζουν δε ότι είναι μια ακόμα Πέμπτη όπως και αυτής και της επόμενης και της προηγούμενης εβδομάδας. Τα δεδομένα επίσης είναι κατηγορηματικά και για κάτι άλλο. Ότι την Τσικνοπέμπτη θα φάμε φαγητό και ειδικότερο κρέας, περίπου το ίδιο με αυτό που τρώμε κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν ατράνταχτες και πολλαπλές επιβεβαιώσεις από μελέτες ανασκόπησης ότι την επόμενη μέρα θα ξημερώσει Παρασκευή όπως και όλες τις προηγούμενες Πέμπτες! Και ότι κάποιος που πιθανότατα θα παρασυρθεί από το γλέντι της παρέας και το κέφι του τραπεζιού (έστω και του περιορισμένου), ακόμα και αν φάει λίγο παραπάνω, ακόμα και αν απλώσει το πιρούνι λίγο πιο πολύ, ακόμα και αν τσουγκρίσει το ποτήρι πιο πολλές φορές από ότι πρέπει, τίποτα ανεπανόρθωτο δεν θα συμβεί.

Βέβαια υπάρχει και η επιλογή κάποιος να μην στερηθεί τίποτα και να ακολουθήσει το πρόγραμμα της διατροφής του απολαμβάνοντας τους μεζέδες της ημέρας. Κανένα πρόγραμμα διατροφής δεν είναι τόσο αυστηρό ή απόλυτο που να απαγορεύει μια μικρή χαλάρωση (εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις που προβλήματα υγείας επιτάσσουν μια συγκεκριμένη διατροφή).

Μην ξεκινήσετε με δεδομένο ότι σήμερα θα αναστενάξουν τα πιάτα και θα λυγίσουν τα πιρούνια. Καθίστε με την καλή σας διάθεση να απολαύσετε τις στιγμές. Είναι τόσα τα προβλήματα της καθημερινότητας που μας απασχολούν που σίγουρα αυτές οι μικρές οάσεις ξενοιασιάς μας βοηθούν. Απολαύστε τις στιγμές και αν κάτι ξεφύγει να είστε σίγουροι ότι πλέον έχετε και τη γνώση αλλά και το τρόπο για να το διορθώσετε και να το ξαναφέρετε στο σωστό δρόμο.

Γιατί στην δίαιτα και με το πρόγραμμα διατροφής δεν μαθαίνουμε να είμαστε αλάνθαστοι. Αλλά να διορθώνουμε τα λάθη που καθημερινά (και αναπόφευκτα πολλές φορές) κάνουμε.

Καλή Τσικνοπέμπτη με μέτρο και καλή διάθεση!

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss