Και τώρα… τσίτα τα γκάζια για υπέρβαση!

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι με τη Λαμία, οι καινούργιοι παίκτες άφησαν υποσχέσεις κι οι «κιτρινόμαυροι» πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ματς με τη Βόλφσμπουργκ, όπου χρειάζεται υπέρβαση!

Πάντα τέτοια ματς όπως αυτό με τη Λαμία πριν αλλά και μετά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα από ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι κρύβουν παγίδες. Ειδικά με τα δεδομένα που φέρνει κι ο κορονοϊός, όπου δεν υπάρχει κόσμος να σε… σπρώξει στα δύσκολα, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στο… κρύο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ, όμως, διαχειρίστηκε εξαιρετικά το ματς, έπαιξε όσο χρειάστηκε και πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να… ιδρώσει, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη! Μάλιστα, έχει να κρατήσει και πράγματα από αυτό. Το πιο σημαντικό είναι σίγουρα ένα και ακούει στο όνομα Λιβάι Γκαρσία. Ο ποδοσφαιριστής από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο… μικρό δείγμα που μας είδαμε στην Ελβετία, δείχνοντας ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή όσο κυλάει ο καιρός.

Το ίδιο θα έλεγα και για τον Σάκχοφ, ο οποίος ξεκίνησε επίσης βασικός κι φάνηκε ότι μόλις βρει τα πατήματα του μέσα στην ομάδα θα εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο «γρανάζι» της. Όπως πολύ χρήσιμος θεωρώ ότι θα αποδειχθεί κι ο Ανσαριφαρντ, ειδικά σε ματς όπου η «Ένωση» θα παίξει κόντρα σε κλειστές άμυνες κι όταν θα είναι απαραίτητο να πάρει ανάσες ο Ολιβέιρα. 

Ακόμα κι ο Ενομπακάρε στην πρώτη του εμφάνιση κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς στο λίγο που έπαιξε, ενώ κι ο Χνιντ, ο οποίος δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στο Αγρίνιο, έδειξε βελτιωμένος. Γενικά, η ΑΕΚ έδειξε βελτιωμένη, ίσως να μην ήταν υπερβολή να πούμε ότι έδειξε πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Βέβαια, από αυτό το σημείο μέχρι το να αποκλείσει τη Βόλφσμπουργκ την Πέμπτη χρειάζεται να διανυθεί δρόμος ακόμα. Γι’ αυτό και θα το ξαναπώ… Χρειάζεται υπέρβαση για να αποκλείσει τους «λύκους». Σύμφωνοι δεν είναι ούτε η Μπάγερν, ούτε η Ντόρτμουντ αλλά δεν παύει να είναι μια γερμανική ομάδα που μπορεί εύκολα να σε τιμωρήσει αν κάνεις ανάλογη εμφάνιση όπως αυτή του πρώτου ημιχρόνου με τη Σεντ Γκάλεν. Κι η ΑΕΚ ακόμα ψάχνει τα πατήματα της…

Η εμφάνιση με τη Λαμία σκόρπισε κάποια χαμόγελα και… ελπίδα ότι με την παρουσία των νέων παικτών αυτή η υπέρβαση είναι εφικτή, αλλά η αποστολή παραμένει δύσκολη. Δύσκολη, όχι όμως ακατόρθωτη… Και τα κέρδη πολλά, πρώτα απ’ όλα στο οικονομικό κομμάτι αλλά είναι σημαντικό και για τον ίδιο τον σύλλογο να βρεθεί ξανά στην ελίτ.

ΥΓ. Φυσικά και δεν ξέχασα τον νεαρό Θεοδώση Μαχαίρα, ο οποίος ήταν η αποκάλυψη του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι «μικρός» εντυπωσίασε κι έδειξε σαν να είναι έτοιμος από καιρό. Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που παίκτης από την ομάδα νέων παίζει βασικός στην πρώτη και δείχνει τόσο καλά στοιχεία. Μακάρι να συνεχίσει έτσι…

ΥΓ. 2 Με αφορμή τον Μαχαίρα αλλά και τον Λάτσι που θα πάρει τις ευκαιρίες του μόλις ξεπεράσει τον τραυματισμό, αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι ο Καρέρα αποδεικνύει ότι είναι από τους προπονητές που δεν «μασάει» να βάζει τους «μικρούς».

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss