Κανένας δεν είναι Ολυμπιακός – Ολιβέιρα, εδώ ο Ελ Αραμπί… – Η σκληρή διαπίστωση για ΠΑΟΚ | του Ευάγγελου Μίχου

Η ΑΕΚ κατάφερε χθες να χάσει με 3-0 από την Μπράγκα, δηλαδή από τον… Ατρόμητο της Πορτογαλίας. Έτσι έβαλε τέλος σε ένα ευρωπαικό σερί δεκα εκτός έδρας αγώνων χωρίς ήττα αλλά και να “κάψει” ουσιαστικά το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στον όμιλό της, με την ομάδα του Καρβαχάλ…

Και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αποσπάσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στην Τούμπα, από τη… σταχτοπούτα σε ευρωπαϊκούς ομίλους Ομόνοια. Πάλι “κοιμήθηκε”, όπως στο ντέρμπι με την AΕΚ,  στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δέχτηκε γκολ και έτρεχε στην επανάληψη να το διορθώσει. Αυτή την φορά παρότι πέτυχε νωρίς την ισοφάριση δεν έφτασε και σε δεύτερο γιατί απλούστατα δεν έχει ευχέρεια στο εύκολο γκολ αλλά και στον καταιγισμό φάσεων. Είναι… δυσκοίλιος και ο προπονητής του όπως φαίνεται δεν έχει το φάρμακο γι’ αυτή τη δυσκοιλιότητα!

Με αυτά και με αυτά οι δυο “δικέφαλοι” του ποδοσφαίρου μας απέτυχαν προκαλώντας θόρυβο και σηκώνοντας σκόνη με τις εμφανίσεις τους. Και σίγουρα θα φουντώσουν την εσωστρέφεια που υπήρχε ήδη στο εσωτερικό των δυο Οργανισμών. 

Οι αντίπαλοί τους ήταν ομάδες θεωρητικά στα μέτρα τους και το ελληνικό ποδοσφαιρο βρέθηκε για ένα 24ώρο, μετά δηλαδή την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επι της Μαρσέιγ, σε κατάσταση… ψευδαίσθησης. Δηλαδή πως με τη βοήθεια και των ΠΑOΚ, AΕΚ θα αποτελούσαν κάτι το εφικτό οι 10 νίκες που θα χρειαστούν αυτή την σεζόν για να εξασφαλιστει η βαθμολογία της Ελλάδας στην Ευρώπη που θα επιτρέπει να βγάζουμε δύο ομάδες στα προκριμματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποτέ…

Ο ΠΑOΚ όταν δεν μπορεί εκτός έδρας να κερδίσει την Ομόνοια (την ήξερε, τη μάθαμε, από τα ματς με τον Ολυμπιακό, ομάδα οργανωμένη, σφικτή/αποτελεσματική ανασταλτικά, με  παλαιομοδίτικη διάταξη, που αρέσκεται να παραχωρει χώρο και μπάλα στον αντίπαλο) και η ΑΕΚ όταν κάνει ένα τραγικό β’ ημίχρονο και ουσιαστικά παραδίδεται στην Μπράγκα (αθλητική ομάδα, με κάποιους ποιοτικούς παίκτες που προορίζονται για υπερηφανες πωλήσεις αλλά μέχρι εκει και ούτε καν… θηριάκι), αποτελεί ουτοπία να έχεις περαιτέρω ευρωπαικές βλέψεις.

Για να μην το κουράζω: ΑΕΚ και ΠΑΟΚ επιβεβαιώσαν μέχρι κεραίας αυτό που έγραψα χθες, δηλαδή πως ο Ολυμπιακός δεν είναι… ελληνική ομάδα ή να το πω καλύτερα, είναι η μοναδική ευρωπαική ομάδα που “κυκλοφορεί” αυτή την εποχή εντός συνόρων. Πώς να το κάνουμε…

Αυτο που λέω, με ωμό τρόπο, Ομόνοια και Μπράγκα το απέδειξαν στους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού, τον ΠΑOΚ και την AΕΚ. Είτε γιατί δεν διαθέτουν… Πέδρο Μαρτίνς στους πάγκους τους, είτε γιατί δεν έχουν τους αντίστοιχους παίκτες προσωπικότητες με τον Ολυμπιακό, είτε γιατί δεν διαθέτουν σύνολα που αντικατροπτίζουν στο 100% την προσωπικότητα/νοοτροπία/φιλοσοφία του προπονητή τους, όπως οι “ερυθρόλευκοι”.

Πάμε τώρα στην επιμέρους κριτική για τις χθεσινές εμφανίσεις των δυο “δικεφάλων”:

ΓΙΑ AΕΚ

Ασύνδετη – αδούλευτη – χωρίς αυτοματισμούς – με δομικό πρόβλημα στην άμυνά της. Για παράδειγμα  δεν μπόρεσε να βγάλει… δυο μπιλντ απ στο παιχνίδι της. Παίζοντας ουσιαστικά… κατενάτσιο με 5-3-2, θύμισε Ιταλία των 80’ς αλλά στο κακέκτυπό της. 

Ο κύριος Καρέρα δεν… δουλεύει την ομάδα του κι αυτο βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Για δευτερο σερί ματς, μετα και το ντέρμπι με τον ΠΑOΚ, προς το τέλος του αγώνα “αδειάζει” από δυνάμεις, ιδέες. Σύμπτωση;

Και το χειρότερο, αυτά που γίνονται στην AΕΚ απο παίκτες – πριμαντόνες της δεν γίνονται στον Ολυμπιακό ακόμη κι από… ανώτερες πριμαντόνες. Και δεν θα σχολιάσω τον… Λιβάγια που έγινε αλλαγή στην αλλαγή, γιατί τα έκανε πάντα. Πάντως χθες ο Λιβάγια φαινόταν πως ήταν… αλλού και όχι “εδώ”!

Ο Ολιβέιρα όμως, ήταν προκλητικός και έκανε μπαμ πως έπαιζε όχι για την ομάδα αλλά για το επόμενο… συμβολαιό του. Κανονικά θα έπρεπε να είχε μείνει στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου κι αντί γι’ αυτό ο Καρέρα στη συνέχεια έβγαλε τον Καρίμ αντί για τον Πορτογάλο. Ο Ολιβέιρα δις στο πρωτο ημίχρονο απέφυγε να σπάσει την μπάλα σε συμπαίκτη του, εκβιάζοντας τις προσπάθειες. Για παράδειγμα, όταν εδώ ο Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό, σπάει μπάλες…

ΓΙΑ ΠΑOΚ

Καμία έκπληξη για τη νέα γκέλα του ΠΑOΚ. Στους χθεσινούς Αδέσποτους, στη συχνότητα του Alpha 989, συζητούσαμε με τον πάρτνερ Άγγελο Κωνσταντούλια, τα ζόρια που θα είχε ο ΠΑOΚ με την Ομόνοια και προβλέψαμε δύο σκοράκια, το 1-1 και το 1-2. Μέσα πέσαμε…

Η Ομόνοια ξέρει να παίζει οργανωμένη άμυνα ενώ ο ΠΑOΚ του Φερέιρα δεν μπορεί να διασπάσει με τίποτα οργανωμένες ομάδες. Επίσης δεν εχει ούτε το εύκολο γκολ, ούτε τον επιθετικό σκόρερ. Καλός φορ ο Τσόλακ αλλά ήρθε στην Τούμπα βρισκόμενος ήδη σε… διάσταση με τα αντίπαλα δύχτια. Εδώ και μήνες του λείπει, το ψάχει απεγνωσμένα για να… λυτρωθεί, αλλά δεν το βρίσκει. Πρώτα στη Ριέκα και τώρα στον ΠΑOΚ, με τον Φερέιρα εδώ να αδικεί – νομίζω- τον Σβιντέρσκι.

Ο ΠΑOΚ συνέχισε, λοιπόν, τις απώλειες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και το χειρότερο ο Άμπελ Φερέιρα συνεχίζει να ψάχνεται αλλά και να δείχνει πως έχει θέματα στις αλλαγές του. Δίνει την εντύπωση ο Πορτογάλος… μαθητευόμενου μάγου κι από την άλλη στη Θεσσαλονίκη άρχισαν πάλι οι κραυγές πως η ομάδα χρειάζεται restart και για να συμβεί χρειάζεται αλλαγή προπονητή.

Ανεξάρτητα από το αν μπορεί ή όχι ο Φερέιρα να… στρίψει το καράβι πριν από τις ξέρες, υπάρχει και μια άλλη πολύ σκληρή διαπίστωση. Ο ΠΑOΚ δεν έχει… φανέλα στην Ευρώπη κι ας έχει κάνει διαχρονικά, μεμονωμένες επιτυχίες.


 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss